Megdöbbentő fotók, amik bizonyítják, hogy a felmelegedés a jegesmedvék létét fenyegeti

A kihalás fenyegetiMár csak tíz kambodzsai királyi teknős maradt a vadonban. a jegesmedvéket, amennyiben nem sikerül megfordítani a globális felmelegedésTovábbhasadt a törésvonal az Antarktiszon - már a nyáron leszakadhat a hatalmas jéghegy. folyamatát, és tovább folytatódik a sarki jégmezők olvadása – olvasható egy új amerikai kormányzati jelentésben. Az amerikai hal- és vadállományért felelős kormányzati szerv (Fish and Wildlife Service) szerint a “jégtakaró olvadásHidegháborús kémműholdak segítségével tárták fel a Himalája drámai környezeti változásait. ának elsődleges okát célzó hatékony cselekvés nélkül valószínűtlen”, hogy a faj helyzete javulhasson. A sarki jégmezők olvadásának megállításához globális összefogás szükséges. A jégtáblák rendkívül fontosak a jegesmedvékJegesmedvék tartottak fogságban két héten át öt orosz kutatót. szaporodásának és táplálkozásának szempontjából, mérések szerint azonban az elmúlt nyolc évben a valaha mért legalacsonyabb szintre esett vissza a jégtakaró kiterjedése az üvegházhatású gázok kibocsátása által is okozott globális felmelegedésEgyre zöldebb az Antarktisz a klímaváltozás miatt. következtében. A jégtakaró olvadása miatt a jegesmedvék egyre inkább olyan területekre szorulnak vissza, ahol nem jutnak hozzá megfelelő mennyiségben élelemhez.

Emiatt egyre többször tűnnek fel teljesen lesoványodott, éhező jegesmedvék. Kerstin Langenberger természetfotóAntony Spencer lélegzetelállító természetfotói. s közel két évtizede jár a Jeges-tengerhez, hogy megörökítse a csodálatos élővilágot. Legutóbbi útja után igen elszomorító képeket tett közzé a Facebookon egy jegesmedvéről: a rendkívül sovány, éhező állatról készült képek bejárták a világsajtót. Ezek a fotóVissza a jövőbe - Irina Wering fényképsorozata. k is bizonyítják, hogy a globális felmelegedés valóban egyre több élőlény létét fenyegeti.

jegesmedve

A jegesmedvéket 2008-ban nyilvánították veszélyeztetettMár nem fenyegeti kihalás a karibi manátuszt. nek. A fehérbundájú ragadozók jelenlegi populációját 20 és 25 ezer példány közé becsülik, az állatok öt országOrszágok, melyek hamarosan eltűnhetnek. területén élnek elszórva. Az amerikai belügyminisztérium földtani részlege által vázolt forgatókönyvek szerint leghamarabb az AlaszkaMeglepő döntésre sarkallta a klímaváltozás a hatalmas Kodiak-medvéket. , Oroszország és NorvégiaÍgy tündökölt az északi fény Norvégia egén - varázslatos time-lapse videó. sarki területein élő, a teljes jegesmedveAranyos fotóválogatás a Nemzetközi Jegesmedve Nap alkalmából. -állomány harmadát kitevő ragadozóknak kell a globális felmelegedés okozta veszéllyel szembenézniük.

jegesmedve-2


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!