Megbénította az óriási téli vihar az Egyesült Államok keleti partvidékét

Megbénította a viharElképesztő villám rekordok. az Egyesült ÁllamokMagyarországról is követhető a teljes napfogyatkozás. keleti partvidékét ahová a középnyugatról “érkezett” a mintegy ezer kilométer széles, összefüggő viharzóna. A középnyugati Arkansas államtól az északkeleti Maine államig, mintegy nyolcvanötmillió embert érint az óriási téli viharA legelképesztőbb és legviccesebb képek az amerikai hóviharról. , amelyet az amerikai média “szörnyviharnak” keresztelt el, a meteorológusok pedig “Jones” néven emlegetik. Sok helyen kilencven-százhúsz centiméternyi hó hullott. Washingtonban és New Yorkban megkezdődött a Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. eltakarítás vasárnap, az északkeleti szövetségi államokban viszont még tart a vihar, amely eddig tizenkilenc halálos áldozatot követelt. Péntektől vasárnapig több mint hétezer repülőjáratot töröltek, a repülőtereket pedig lezárták a térségben. Pénteken egy érkező gép a már jegessé vált chicagói reptéren ki is csúszott a kifutópályáról.

Hóvihar az Egyesült Államokban

 A hó mellé az összes keleti szövetségi államban erős szélHatalmas felhőcunami söpört végig Sydney felett. társul, s ez különösen a tengerparti vidékeket sújtja. New JerseyKét lábon járó medvét filmeztek le New Jersey külvárosában. államban például, ahol negyvenezren vannak áram nélkül, hurrikánhoz hasonló erős szél korbácsolja az óceánt, egyes tengerparti településeket pénteken este evakuáltak, az ott élőket más településeken, segélyszállásokon helyezték el.

VIDEÓ:

And so it continues…

Közzétette: Extreme Weather – 2016. január 23.

The worst Blizzards of the storm so far for WashingtonA Washington-emlékmű. right now!…

Közzétette: Extreme Weather – 2016. január 23.

Tizenegy szövetségi államban hirdettek rendkívüli állapotot, a viharral küszködő valamennyi államból balesetekről és áramkimaradásokról érkeznek hírekMagyarországra is betör Xaver, az óriásvihar. . Kentuckyban például harmincöt mérföldes kocsisor torlódott fel és ragadt a hóban az egyik országúton, Észak-Karolinában százezren maradtak áram nélkül, Virginiában pedig péntek óta csaknem ezer balesetet regisztráltak a rendőrök. Az országutak mindenütt jegesek, csúszósak, csak azok kínlódnak autóikkal, akiket menet közben lepett meg a vihar. A közlekedési balesetekben eddig legalább kilencen veszítették életüket. A szövetségi főváros, Washington körüli elővárosokban – amelyek Virginia és Maryland államok hoz tartoznak – arra lehet számítani, hogy a mostani hóviharSarkvidéki hideg tombol az Egyesült Államokban - befagyott a Niagara-vízesés. nagyobb lesz, mint az eddig tapasztalt legnagyobb vihar, amely 1922-ben sújtotta a fővárost és környékét.

Hóvihar az Egyesült Államokban

Hóvihar az Egyesült Államokban

VIDEÓ:

Incredible timelapse videoHatalmas felhőcunami söpört végig Sydney felett. .Over 40″ in Martinsburg, West Virginia…

Közzétette: Extreme Weather – 2016. január 24.

Enjoying the huge amounts of snow (hopefully not needing spinal surgery…) in NE USAKiállítja a pincéjében megtalált 6500 éves csontvázat az amerikai múzeum. after snowstorm #Jonas! Video: @jillonaire

Közzétette: Severe Weather Europe – 2016. január 24.

 

New Yorkban vasárnap reggel feloldották az autókra elrendelt kötelező közlekedési tilalmat, megindult a metróközlekedés is, Washingtonban viszont változatlanul nem működik a tömegközlekedés, nem jár a metró sem. A két nagyvárosban már megkezdődtek a hóeltakarítási munkálatok. A hóvihar a keleti part más vidékein változatlan erővel tombol, különösen veszélyes az óceánparti településeken. A hőmérséklet fagypont alatt van és jégA jégbe fagyott móló - varázslatos természet alkotta látványosság. borít szinte mindent. Az utakra nem szabad kimenni, még a magasabb rendű országutakat is jég borítja. New Jersey és New YorkNew York madártávlatból. államok óceánparti településeit két napja áradás fenyegeti, egyes településeket már elöntött a jeges tengervíz. Ráadásul szombaton este, a telihold miatt, különösen magas volt a dagály, és New Jersey alacsonyan fekvő tengerparti településeinek utcáin derékig érő jeges víz hömpölyög.

Az országos meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint a viharzóna az Atlanti-óeán felé mozdult, ám nagy hóviharokElképesztő felvétel a Sydney felett kialakult hatalmas viharfelhőről. várhatóak még Massachusetts és Maine államokban is. Van azonban “valaki”, aki rendkívül örvendezik a hótakarónak, vidáman pancsol a magas hóban: valamennyi televíziós csatorna bemutatta, ahogyan a washingtoni állatkert óriás pandamackója, Tian Tian kijött az udvarra, és hosszasan hempergett a hóban, a tappancsait dörzsölgette, eljátszadozott a hóval, és láthatóan élvezte a helyzetet.

VIDEÓ:

Tian Tian woke up this morning to a lot of snow…and he was pretty excited about it. #Blizzard2016

Közzétette: Smithsonian’s National Zoo and Conservation Biology Institute – 2016. január 23.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!