Magyar fotós képe nyert a nemzetközi versenyen

Cimkék: , ,

Daróczi Csaba természetfotóMáté Bence természetfotós nyerte a BBC világversenyének egyik kategóriáját. s képe lett a legjobb egy nemzetközi versenyen. Több mint 1100-an indultak a versenyen és végül az ő fotóját választották győztesnek.

“1149 fotós összesen 18 450 képet adott le, 35 országból. Végül azonban mégis az én képem lett a győztes. Az elmúlt tíz évben már negyedszer sikerült elhoznom az első díjat” -mesélte a fotós.

madar

Daróczi Csaba munkáit világszerte már egyre többen ismerik és számos versenyen szerezte meg az első helyet. A fotósnak egyébként főállása is van, tanárként dolgozik. A nyertes fotón pedig egy szajkó látható, aki egy pillanatában jégmadárként viselkedik.

“A díjnyertes fotó két lyukasóra alatt készült. Előzőleg makkal beetettem a szajkókat és vártam a nagy pillanatot, amit érdemes megörökíteni. Szerencsémre az egyik szajkó belevágódott a vízbe és onnan kapta ki zsákmányát, épp úgy viselkedett, ahogy a jégmadár6 év és 720 ezer fotó után kapta el a tökéletes pillanatot a fotós. szokott. Ezért is lett a fotó címe: Jégmadár akarok lenni – mesélte a művész a kép keletkezéséről.


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!