Magyar fotós képe nyert a nemzetközi versenyen

Daróczi Csaba természetfotóWorld Press Photo - díjjal jutalmazták Máté Bence gyönyörű fotóit. s képe lett a legjobb egy nemzetközi versenyen. Több mint 1100-an indultak a versenyen és végül az ő fotóját választották győztesnek.

“1149 fotós összesen 18 450 képet adott le, 35 országból. Végül azonban mégis az én képem lett a győztes. Az elmúlt tíz évben már negyedszer sikerült elhoznom az első díjat” -mesélte a fotós.

madar

Daróczi Csaba munkáit világszerte már egyre többen ismerik és számos versenyen szerezte meg az első helyet. A fotósnak egyébként főállása is van, tanárként dolgozik. A nyertes fotón pedig egy szajkó látható, aki egy pillanatában jégmadárként viselkedik.

“A díjnyertes fotó két lyukasóra alatt készült. Előzőleg makkal beetettem a szajkókat és vártam a nagy pillanatot, amit érdemes megörökíteni. Szerencsémre az egyik szajkó belevágódott a vízbe és onnan kapta ki zsákmányát, épp úgy viselkedett, ahogy a jégmadár6 év és 720 ezer fotó után kapta el a tökéletes pillanatot a fotós. szokott. Ezért is lett a fotó címe: Jégmadár akarok lenni – mesélte a művész a kép keletkezéséről.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!