A Művészetek és Tudományok városa Valenciában

A Művészetek és Tudományok városa széleskörű kikapcsolódást biztosító kulturális és tudományos központ Valencia városA világ legmagasabb épülő felhőkarcolói. ában, SpanyolországEgy kékcápa okozott pánikot több mallorcai strandon. ban, 1996-ban nyílt meg. Igazán lenyűgöző példája a modern építészetnek. A Turia folyó régi kiszáradt medrében, félúton Valencia régi városrésze és Nazaret tengerparti körzete között létesített Művészetek és Tudományok Városa 350000 négyzetkilométeren terül el. 1957-ben egy katasztrofális árvizet követően, a folyót eltérítették egy csatornaA Panama-csatorna akkor és most. mentén a várostól délre, és a kiszáradt folyómeder egy festői szépségű elsüllyedt parkká változott, ez a Művészetek és Tudományok Városa. A csodás medencékkel és folyamokkal körülvett „város” és környezete kitűnő hely egy pihentető sétára napközben vagy az esti órákban. Valencia legfontosabb modern turisztikai célállomása.

Valencia

Valencia

A komplexumot szinte teljes egészében a valenciai születésű Santiago Calatrava tervezte. A planetárium, a L’Hemisfèric volt az első épület,amit megnyitottak a nagyközönség előtt 1998 áprilisában. Az épület egy óriási szemre hasonlít nyitott szemhéjjal, mely a körülötte levő medencét figyeli. A L’Hemisfèric a Művészetek és Tudományok Városának központi része.

Valencia

Valencia

Valencia

A Fülöp herceg Tudományos Múzeum14 híres múzeum a világ minden részéről.  2000-ben nyílt meg , mely egy óriási bálnaStrandpapucsot és műanyag poharakat is találtak egy elpusztult bálna gyomrában. csontvázára emlékeztet. Az épület három szintből áll. A földszinten kosárlabda pálya található. Az első emeletről csodás kilátás tárul a körülötte elhelyezkedő Turia Kertre, a második emelet a „TudományFantasztikus tények a Világűrről.  Öröksége” kiállításának ad otthont, a harmadik emelet az úgynevezett “kromoszóma-erdő”, amely megmutatja az emberi DNS felépítését az érdeklődő közönségnek.

Valencia

A L’Oceanogràfic nevezetű Komplexum  egy Oceánológiai parkA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. , melyben Európa legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. akváriuma is megtalálható a maga 110.000 négyzetméteres területével, ami 42 millió liter vizet tartalmaz. Az épületet a kiváló építész Félix Candela álmodta meg tavirózsa formájúra. Az akváriumSzinte az összes hal elpusztult egy tokiói tengeri akváriumban. több mint 500 fajnak ad otthont, melyek közt megtalálhatóak delfinekRákkeltő anyagok veszélyeztetik a La Manche csatorna delfinjeit. , medúzák, tengeri csillagok, tengeri sünElpusztult tengeri élőlények ezreit sodorta partra a víz Angliában. ök, rozmárok, fókák, pingvinekKudarcba fulladt a világ legnagyobb tengeri rezervátumának létrehozása. , teknősök, cápák és ráják. Emellett több vizet kedvelő madárfaj is él itt.

Az „El PalauParadicsomi szigeten bukkantak rá egy második világháborús repülőgépre. de les Arts Reina Sofia”  operaház és Előadóművészeti Központ, az utolsó nagy része a Művészetek és Tudományok városának. 2005. október 5-én mutatták be a Valencia-i közösségi napon. Calatrava által alkalmazott tiszta fehér beton és Gaudi féle összetört csempék harmonikus egységet alkotnak a szerkezet egészével.

Valencia
L’Oceanográfic.
Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

El Palau de les Arts Reina Sofía

Valencia

L’Umbracle

Valencia


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!