A Művészetek és Tudományok városa Valenciában

A Művészetek és Tudományok városa széleskörű kikapcsolódást biztosító kulturális és tudományos központ Valencia városA világ legmagasabb épülő felhőkarcolói. ában, SpanyolországAlmería üvegházai. ban, 1996-ban nyílt meg. Igazán lenyűgöző példája a modern építészetnek. A Turia folyó régi kiszáradt medrében, félúton Valencia régi városrésze és Nazaret tengerparti körzete között létesített Művészetek és Tudományok Városa 350000 négyzetkilométeren terül el. 1957-ben egy katasztrofális árvizet követően, a folyóGiethoorn - a "holland Velence". t eltérítették egy csatornaA Panama-csatorna akkor és most. mentén a várostól délre, és a kiszáradt folyómeder egy festői szépségű elsüllyedt parkká változott, ez a Művészetek és Tudományok Városa. A csodás medencékkel és folyamokkal körülvett „város” és környezete kitűnő hely egy pihentető sétára napközben vagy az esti órákban. Valencia legfontosabb modern turisztikai célállomása.

Valencia

Valencia

A komplexumot szinte teljes egészében a valenciai születésű Santiago Calatrava tervezte. A planetárium, a L’Hemisfèric volt az első épület,amit megnyitottak a nagyközönség előtt 1998 áprilisában. Az épület egy óriási szemre hasonlít nyitott szemhéjjal, mely a körülötte levő medencét figyeli. A L’Hemisfèric a Művészetek és Tudományok Városának központi része.

Valencia

Valencia

Valencia

A Fülöp herceg Tudományos Múzeum14 híres múzeum a világ minden részéről.  2000-ben nyílt meg , mely egy óriási bálna csontvázára emlékeztet. Az épület három szintből áll. A földszinten kosárlabda pálya található. Az első emeletről csodás kilátás tárul a körülötte elhelyezkedő Turia Kertre, a második emelet a „TudományFantasztikus tények a Világűrről.  Öröksége” kiállításának ad otthont, a harmadik emelet az úgynevezett “kromoszóma-erdő”, amely megmutatja az emberi DNS felépítését az érdeklődő közönségnek.

Valencia

A L’Oceanogràfic nevezetű Komplexum  egy Oceánológiai parkA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. , melyben Európa legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. akváriuma is megtalálható a maga 110.000 négyzetméteres területével, ami 42 millió liter vizet tartalmaz. Az épületet a kiváló építész Félix Candela álmodta meg tavirózsa formájúra. Az akváriumA világ 10 legnagyobb akváriuma. több mint 500 fajnak ad otthont, melyek közt megtalálhatóak delfinekRákkeltő anyagok veszélyeztetik a La Manche csatorna delfinjeit. , medúzák, tengeri csillagokA gyönyörű éjjeli égbolt Bret Webster fotóin . , tengeri sünök, rozmárok, fókák, pingvinek, teknősök, cápák és ráják. Emellett több vizet kedvelő madárfaj is él itt.

Az „El PalauMedúza-tó Palau-szigetén. de les Arts Reina Sofia”  operaház és Előadóművészeti Központ, az utolsó nagy része a Művészetek és Tudományok városának. 2005. október 5-én mutatták be a Valencia-i közösségi napon. Calatrava által alkalmazott tiszta fehér beton és Gaudi féle összetört csempék harmonikus egységet alkotnak a szerkezet egészével.

Valencia
L’Oceanográfic.
Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

El Palau de les Arts Reina Sofía

Valencia

L’Umbracle

Valencia


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!