Kutyafajták rangsorolása a népszerűségük és tarthatóságuk szerint

David MacCandless új, Knowledge is beautiful című könyvEgy fél mákszemen elfér a világ legkisebb könyve. ében egy grafikonon keresztül rangsorolja a kutyafajtákat az idomíthatóság, várható élettartam, az ápolás és etetés költségei és gyerekkompatibilitást szembeállítva a kutyákMegdöbbentő változásokat eredményezett a fajtatiszta kutyák tenyésztése az elmúlt száz évben. népszerűségével.

kutyanepszeruseg

Kattintson a képre a nagyításhoz!

A grafikon vízszintes tengelye az idomíthatóság, várható élettartam, az ápolás és etetés költségei és gyerekkompatibilitást mutatja, míg a függőleges a kutyák népszerűségét.

A rangsor első helyén a border collie végzett, de például a labradorok, a beagle-ök, a golden retrieverek, a breton spánielek és a schnauzerek is a legjobbnak számítanak, tehát egyszerre népszerűek és még a jósági rangsorban is elől vannak. A grafikon egyébként szisztematikusan alulértékeli a nagyobb testű kutyákat:  az orosz agárt, az ír farkaskutyát, az afgán agárt és igencsak túlértékeli a bulldogKiskutya első találkozása a labdakupaccal. népszerűségét.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!