Környezeti katasztrófával néz szembe Puerto Rico

Puerto Ricóban a Maria hurrikánÍgy tombolt az Irma hurrikán Saint-Martin világhírű repülőterén. pusztítása következtében szennyezett az ivóvízMindennap órákat autózik egy kenyai férfi, hogy ivóvizet vigyen a szomjas vadállatoknak. , a szigetÁlommunka állatrajongóknak - 55 macskára kell vigyázni egy festői görög szigeten. környezeti katasztrófával néz szembe.

Forrás: flickr/Breezy Baldwin

Csaknem egy hónappal a hurrikán tombolása után – amikor tönkrement a csatorna-, és az ivóvízhálózat – szennyvíz ömlik a folyóOlajban fuldoklik Peru amazóniai vidéke. kba, patakokba, víztározókba, s az emberekA beszélgetés halála - a mobiltelefonok káros társadalomformáló szerepe. kénytelenek a szennyezett folyókban mosni és mosakodni, sokan pedig isznak is ebből a vízből. Ez derült ki a CBS amerikai televízió műsorából, valamint több napilap tudósításából is. Több százezer ember van még mindig tiszta vezetékes vízAfrikai gyerekek reakciója, amikor először isznak tiszta vizet. nélkül, a szigetÚszó malacok a Bahamákon. 51 víztisztító berendezése közül 20 változatlanul működésképtelen. Az egészségHeti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele. ügyi hatóságok egyre jobban aggódnak a fertőzések és a betegségek veszélye miatt.

A szövetségi környezetvédelmi ügynökség (EPA) tisztségviselői még mindig nem tudtak átvizsgálni öt veszélyeshulladék-lerakót, ahol kezelésre váró rendkívül veszélyesVért könnyezik és izzad egy fiatal dominikai lány . és fokozottan fertőző ipari hulladékot tárolnak. “Jó lenne, ha még több forrás állna rendelkezésünkre a munkához” – mondta Catherine McCabe, az EPA regionális helyettes vezetője, hozzátéve, hogy a hatóság már régebben elrendelte a sziget mintegy tucatnyi veszélyeshulladék-lerakójának lezárását. Puerto RicoA világ legnagyobb rádióteleszkópja. kormányzata az anyagi nehézségekre hivatkozva nem tette ezt meg, így most valamennyi hulladéklerakó nyitva van, veszélyeztetve a környezetet és az emberek egészségét.

Puerto Rico egészségügyi hatóságai arra kérték a lakosokat, hogy az ihatónak minősített vizet is inkább forralják fel fogyasztás előtt, és a nyílt vizeket – tavakat és folyókat – pedig feltétlenül kerüljék el. Az elmúlt napokban ugyanis leptospirózis-járvány ütötte fel a fejét. A baktériumfertőzés rágcsálókkal és fertőzött vízzel terjed.

CBS, CNN, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!