Kipusztulhatnak a sivatagi elefántok Maliban

Természetvédők figyelmeztetése szerint három éven belül kipusztulhat a világ utolsó két sivatagi elefántMinden más emlősnél kevesebbet alszanak az afrikai elefántok nőstényei. csordájának egyike MaliA dogonok rituális halászata. ban, hacsak a helyi kormány nem tesz többet megóvásukért. A vadorzók a dzsihadista csoportok jelenlétéből és egyéb nyugtalanságokból fakadó káoszt kihasználva virágoztatják fel az elefántcsontHolland kacsavadász kutyák segítik Mali utolsó sivatagi elefántjainak védelmét. -kereskedelmet a nyugat-afrikai országOrszágok, melyek hamarosan eltűnhetnek. északi részén.

Sivatagi elefántok

Sivatagi elefántok

Idén januárban eddig 16, tavaly nyolcvannál is több elefántot öltek le Maliban – mondta Susan Canney, az amerikai Wild AlapítványTöbb mint 3 milliárd dollárt adományozott jótékony célra Warren Buffett amerikai befektető. mali elefántprojektjének igazgatója. Hozzátette: ötven vadőrük várja, hogy munkába állhasson, de ehhez a kormány jóváhagyására van szükség.

“Mali tétlenül nézi, ahogy mészárolják az elefántjait. Ha ez így folytatódik, akkor három éven belül az összes ormányost elveszítjük” – hangoztatta a szakember. A 2007-ben végzett utolsó elefántszámláláskor 350 példányt számoltak az országban.

Sivatagi elefántok

A nyugat-afrikai állam kormánya egyelőre nem szólalt meg az ügyben. A hadsereg a közelmúltban megerősítette az elefántcsordának otthont adó Gourma régió ellenőrzését. A mali elefántagyar feketepiaci értéke akár az ötezer dollárt (1,4 millió forint) is elérheti.

Egykor elefántokHolland kacsavadász kutyák segítik Mali utolsó sivatagi elefántjainak védelmét. tízezrei barangoltak a Nyugat-AfrikaZambia betiltja a nagymacskák vadászatát. partjai és a Nílus medencéje közötti területen, azonban az illegális vadászatHolland kacsavadász kutyák segítik Mali utolsó sivatagi elefántjainak védelmét. és életterük folyamatos szűkülése miatt drámaian lecsökkent egyedszámuk. Többségük ma már kisebb, 100 példánynál is kevesebbet számláló, elszigetelt csoportokban él. A világ másik ismert sivatagi elefánt-állományának NamíbiaSzáz vadló pusztult el Namíbiában a régóta tartó szárazság miatt. ad otthont.

Sivatagi elefántok

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!