Kétségbeesetten kapaszkodott az utolsó megmaradt fába az orangután, miután elpusztították az otthonát

Megindító felvételekkel szeretné felhívni a figyelmet az International Animal Rescue nevű állatvédő szervezet a Borneó és SzumátraÚj orángutánfajt fedeztek fel Szumátrán. szigetén zajló erdőirtásokra, amelyek miatt egyre több és több orangután veszíti el természetes élőhelyét. Ez történt azzal az orangutánnal is aki a pusztítás után visszatért arra a területre, amelyet otthonként ismert, ott azonban mindössze egyetlen fa maradt az egykor buja erdő helyén. A sorsára hagyott orangután felmászott a fa tetejére és nem is volt hajlandó onnan lemászni, kétségbeesetten kapaszkodott a magányos fa megmaradt ágába. Szerencsére az állatvédők időben rátaláltak és elszállították a központjukba, így megmenekült a biztos haláltól. Sok orangután van azonban, aki nem ilyen szerencsés és az erdőtüzek, az orvvadászok vagy épp a helyi lakosok áldozatául esik.

orangutan

orangutan-2

Az erdőirtásVeszélyeztetett orángutánokat engedtek vissza a vadonba egy fajmentő program keretében. és az ültetvényes gazdálkodás miatt folyamatosan zsugorodik a szumátrai és borneóHamarosan visszatérhet a vadonba a világ egyetlen ismert albínó orangutánja. i orangutánok élőhelye. Az erdőtüzeket gyakran vállalatok gyújtják, hogy így tisztítsák meg a mezőgazdasági termelésre szánt területeket. Az élőhelyük folyamatos pusztulása mellett a vadászat, az illegális állatkereskedelem is fenyegeti őket. Az orvvadászok megrendelésre szállítják a vadon fogott orangutánkölyköket, amelyek anyját rendszerint megölik. Mindezek következtében ma már a Föld egyik legveszélyeztetettebb állataiként tartják őket számon.

Az International Animal Rescue munkatársai már évek óta azért dolgoznak a térségben, hogy minél több erdőt és ezzel együtt minél több orangután életét megmentésék. A szervezete egy orangutánközpontot is működtet, ahol az árva és beteg állatokról gondoskodnak. Amennyiben lehetséges később egy védett területen szabadon engedik az emberszabásúÚj orángutánfajt fedeztek fel Szumátrán. akat, akiket pedig már nem lehet visszajuttatni a vadonba, azokról életük végig gondoskodnak.

Cikkajánló: Erdőtüzekből kimenekített orangutánokat juttattak vissza a vadonba


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!