Jég helyett vízben gázolnak a szánhúzó kutyák Grönlandon

Térdig vízben gázoló szánhúzó kutyákról készült felvétel hívja fel a figyelmet a Grönlandon tapasztalható szokatlanSzokatlan dolgok, amivel csak Dubaiban találkozhatunk. melegre. A Steffen M. Olsen dán klímakutató által készített fotó pillanatok alatt bejárta a világot. A képen hat szánhúzó huskyEgy husky szerencsés megmenekülése . látható, melyek jégGyönyörű jégbarlang Izlandon. helyett olvadékvízen haladnak át a GrönlandGrönland jégmezői felé tart az Európán végigvonuló, rekordokat döntő hőhullám. északnyugati részén lévő Qaanaaq város közelében. A meghökkentő felvételen úgy tűnik, mintha az állatok a vízen járnának.

Usually in June, these dogs would be running over a pristine sheet of solid ice.

Közzétette: INSIDER – 2019. június 18., kedd

 

“Megpróbáltam dokumentálni azt a problematikus helyzetet, amely munkánk során adódott és amelyet személyesen is szürreálisnak tartok” – idézte Olsent, a Dán Meteorológiai Intézet kutatóját a Ritzau dán hírügynökség.

Mint mondta, nem gondolta volna, hogy a telefonnal készített amatőr felvétel ilyen híressé válik. A felvételt, amely néhány napTöbb mint kétezer éve történt, hatalmas napkitörés nyomaira bukkantak Grönlandon. alatt bejárta a világot, június 13-án készítette amikor a kutatómisszió tagjai áthaladtak az Inglefield-öblön. A gyorsan olvadó jég problematikus és veszélyesEldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában. szituációt jelentett a klimatológusok számára, akik az időjárás-megfigyelő állomás műszereit hozták vissza a területről – írja a The Independent.

Az olvadékvíz egy mintegy 1,2 méter mélyre nyúló jégréteg felett alakult ki. Olsen kollégája, Rasmus Tonboe a Twitteren a fotó alatt megjegyezte: a szokatlan melegMegdőlt a nyári meleg és a jégolvadás rekordja is Grönlandon. és az, hogy nagyon kevés repedés volt a jégen, ahhoz vezetett, hogy a gyorsan felhalmozódott vízA 3 legimpozánsabb vízi híd a Világon. nem tudott levezetődni a szilárd jégről, így a felszínén rekedt.

Grönlandon rekordközeli a jégolvadásÁtrajzolhatja a Föld képét az Antarktisz olvadó jege. mértéke. Csak azon a napon, amelyen Olsen is elkészítette a felvételét, több mint 2 milliárd tonna jeget veszített a szigetAdományozók segítettek a japán macskasziget éhes cicáin. .

Greenland Loses 2 Billion Tons of Ice in 1 Day

Sled dogs in Greenland had to wade through ankle-deep water after 2 billion tons of ice melted in a single day

Közzétette: NowThis – 2019. június 18., kedd


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!