Iskolások előtt daraboltak fel egy bálnát Japánban

Iskolás gyerekekLotte és Vince 4 perc alatt változnak csecsemőből kamasszá . előtt daraboltak fel egy bálnát Japánban, majd meg is kínálták őket az állat sült húsából. A Gaibo Hogei cég dolgozói ezzel nyitották meg az ország bálnavadászatTöbb mint 300 bálnát ejtett el a japán bálnavadászflotta az Antarktiszt övező tengerekben. ának szezonját. A Tokiótól délre fekvő Minamiboso város iskolásai tanulmányi kiránduláson vettek részt, ennek volt része a bálnadarabolás megtekintése. Az iskolások tanára szerint az országnak ezen a részén mindenki fogyaszt bálnahúst.

„Kötelességünk megnézni, hogyan kerül az asztalunkra a bálnaSziámi-iker bálnaborjakat találtak a halászok Mexikó partjainál. húsa” – nyilatkozta a pedagógus. A bemutató vezetője figyelmeztette a gyerekeket, hogy ijesztő látvány következik, ezért nyugodtan becsukhatják a szemüket, ha félnek. „Számunkra a bálna étel, a bálnavadászat pedig hagyomány. Jogunk van kifogni vizeinkből és megenni a cetjeinket” – mondta a vállalat dolgozója,  Shoji. A Gaibo Hogei cég a szezon kezdete óta már hat bálnát feldolgozott és reményeik szerint még 24-et sikerül kifogniuk az augusztusban záruló szezonban.

Bálna feldarabolása

Bálna feldarabolása

Bálna feldarabolása

Bálna feldarabolása

Bálna feldarabolása

Bálna feldarabolása

Bálna feldarabolása

Áprilisban a hágai Nemzetközi BíróságEgy kis szigetország beperelte a világ atomhatalmait. elrendelte, hogy a szigetország állítsa le ezt a tevékenységét az AntarktiszHatalmas jéghegy készül leválni az Antarktisz-félszigetről. on. JapánA világ legészakibb koralljait is utolérte a fehéredés.  társaságok évente mintegy 950 cetet gyilkolnak le. A japán hatóságok a nemzetközi tiltakozás ellenére folytatni kívánják a bálnavadászatot. A japán miniszterelnök szerint a bálnavadászat a japán kultúra és a nemzeti büszkeség része, Abe Sinzo mindent el akar követni azért, hogy életben tartsa ezt. Indoklásában a vadászatBehúzott egyet a kengurunak a kutyáját védelmező ausztrál férfi. tudományos kutatási céljaira hivatkozik.

Ugyan egyre kevesebb japán fogyasztja ma már az állatot, a kormány ígéretet tett a folytatásra azzal érvelve, hogy a hús a japán élelmiszer-kultúra egyik legfontosabb része.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!