Így reagáltak az emberek miután megszagolták a világ legbüdösebb gyümölcsét

A világ legbüdösebb gyümölcseként ismert duriánMegfejtették a világ legbüdösebb gyümölcsének titkát. Ázsiából származik. Megtalálható Indonéziában, a Maláj-félszigeten, Indiában, Srí Lankán és ThaiföldPuskázás elleni módszerek a thaiföldi egyetemeken. ön is, de termesztik AfrikaAfrika egyes régióiban a kihalás veszélye fenyegeti az oroszlánokat. keleti részén, Dél-Amerikában és Közép-Amerikában is. Külleme is különös, szaga azonban egyenesen taszítja az embert. A durián terebélyes, örökzöld fákon (Durio fafajtákon) terem. Miután teljesen megérett rothadó bűzt áraszt. Egy jól megtermett durián 30 cm hosszúságú és 15 cm átmérőjű is lehet. Súlya általában 1-6 kg között változik. A héja vastag, kemény és tüskés, húsa a citromsárgától a narancsig terjed, fajtától függően. A bűzös, rothadó szaga ellenére az íze állítólag nagyon jó, kissé vaníliaszerű.

Legbüdösebb gyümölcs

Legbüdösebb gyümölcs

Rendkívül kellemetlen szaga miatt a gyümölcsMegfejtették a világ legbüdösebb gyümölcsének titkát. öt száműzték sok szálloda és étterem kínálatából és a tömegközlekedési eszközökről is kitiltották Délkelet-Ázsiában, valamint a legtöbb légi és hajózási társaság is tiltólistára tette. A durián felhasználása igen változatos, termésből készül többek közt mártás, fűszer, sütemény, vagy éppen befőtt. A bűzös gyümölcs fogyasztásnak számos jótékony hatása van: szabályozza a vércukor szintet, ellazítja az idegeket és az izmokat. Egyesek szerint a depresszió ellen is kiváló, ugyanis fogyasztása jókedvre deríti az embert.

Legbüdösebb gyümölcs

A gyümölcsben található aszkorbinsav, béta-karotin, kalcium, zsírok, foszforVeszélyes szintet ért el az édesvízi foszforszennyezés világszerte. , vas, kálium, keményítő, cukor, vízValószínűleg folyékony sós vizet találtak a Marson. , nátrium, protein, B1, B2, és B3 vitamin, és jelentős mennyiségű Omega3 zsírsav. A gyökere, a kérge, a termése és a levelei is hasznosak bizonyos betegségek gyógyításGyógyító és csodatévő helyek világszerte. ában. Láz ellen igen régóta bevetik, de sárgaság esetén is sok országban duriánból készült főzetet alkalmaznak. Egyes helyeken afrodiziákumként tekintenek rá. Borzalmas szaga ellenére Délkelet-Ázsiában a durián az egyik legértékesebb gyümölcsnek számít, a gyümölcsök királyának is nevezik.

Legbüdösebb gyümölcs

Legbüdösebb gyümölcs

A BuzzFeed nemrég egy videót készített néhány vállalkozókedvű amerikai fiatal segítségével, akik életükben először találkoztak a bűzös gyümölccsel, amit ugyan nem túl nagy örömmel, de meg is kóstoltak.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!