A világ talán legnagyobb csigájáról nehéz elhinni, hogy valóban létezik

A Németországban élő Adrian Kozakiewicz már régóta rajong a hatalmasTúlméretezett kutyák. rovarokért, bogarakért és csigákért, olyannyira, hogy az elmúlt években elképesztő gyűjteményt hozott létre a legkülönlegesebb példányokból válogatva. A 20 éves fiatalember rendszeresen elutazik Ázsiába, hogy egzotikusA világ legbüdösebb virágai. állatai sorát tovább gyarapítsa, s ilyenkor többek közt ThaiföldA Wat Phra Dhammakaya buddhista templom. , MalajziaBatu barlangok - monumentális hindu szentély Malajziában. és Laosz is az úti céljai között szerepel.

Adrian 10 évesen kezdett rovarokat gyűjteni és mára Európa egyik legismertebb rovartenyésztője lett, az utódokat állatkerteknek és kereskedőknek értékesíti. Adriannak már több mint 500 ezer követője van a Facebookon, az Instagramon pedig 200 ezeren követik bejegyzéseit, ami nem meglepő, hiszen előszeretettel tesz közzé megdöbbentő képeket a különlegesSunland Baobab - különleges pub a világ legnagyobb majomkenyérfájának belsejében. “kedvenceiről”. Lenyűgöző gyűjteményében herkulesbogarak, vándorló levelekA vándorló levelek, az álcázás mesterei. , hatalmas atlaszlepkék és orchideamanók is vannak, de az ő otthonában élhet a világ talán legnagyobbVictoria Amazonica - a világ legnagyobb tündérrózsája. csigája is, mely olyan nagyra nőtt, hogy el sem fér a tenyerében.

A hatalmas termetű puhatestű egy afrikai óriáscsiga, pontosabban a Achatina marginata faj képviselője. A mocsári környezetet kedvelő afrikai óriáscsigák, vagy achátcsigák akár 30 centiméteresre is megnőhetnek, testtömegük elérheti a fél kilogrammot, így az ide sorolt csigafajok a legnagyobbak a Földön. Ha nem válnak más állatok, például trópusi madarakA telepes szövőmadarak hatalmas fészkei. táplálékává, hosszú életkort elérhetnek, akár 10-12 évet is, azonban a fogságban tartott csigák életkora a felére is csökkenhet.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!