Hosszúszárnyú bálna emelt a magasba egy turistákat szállító hajót

Hosszúszárnyú bálnaKét hatalmas bálna bukkant fel Horvátország partjainál. emelt a magasba egy turistákat szállító hajót az ausztrál partoknál, aminek következtében egy utas eszméletét vesztette, hárman csonttörést szenvedtek – mondta el a hajó kapitánya a helyi sajtónak. A hajó visszatérőCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. ben volt a queenslandi Whitsundays kikötőjébe a fedélzetén nyolc horgász turistával és három tengerHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. ésszel, amikor a bálna alulról a levegőbe emelte.

“Egy pillanat alatt mindannyian a padlón találtuk magunkat, ahogy a hajó visszazuhant a vízre. Senki sem tudta, mi történt” – mesélte Oliver Galea kapitány.

A környéken rendszeresen látnak bálnákat (Forrás: A-one Fishing Charters/Facebook)
A hajó a balesetLefilmezték, ahogy összedől egy óriási daru New York-ban. után

Egy 71 éves dél-afrikai férfi elájult, egy utasnak az orra, egy másiknak az arccsontja, egy harmadiknak a bordája tört el, a kapitánynak a feje sérült meg. “Az egyik utas vette észre a baleset után a bálnát, ami majdnem kétszer akkora volt, mint a hajó. Folyton látjuk őket, de sose gondoltuk volna, hogy ilyesmi történhet” – tette hozzá a kapitány, aki az este után azonnal hívta a vízi mentőket. A megrongálódott hajót helikopter kísérte a kikötőbe.

A hosszúszárnyú, vagy más néven púpos bálnákFolytatódik a cetek tömeges partra vetődése Új-Zélandon. , amelyek akár 18 méteresre is megnőhetnek, minden évben északra vándorolnak a Déli-sarkvidékről AusztráliaRendkívül ritka, fehér koala született Ausztráliában. melegebb vizeire, hogy szaporodjanak. Gyakran tanyáznak a partok közelébe és mivel sokszor egészen lenyűgöző ugrásokat hajtanak végre a tengeren, a bálnalesA leglátványosabb bálnaugrás - elképesztő pillanatokat örökített meg egy búvár. ő turisták nagy kedvencei.

Fotó: Wikimedia Commons/Whit Welles

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!