Horvátország 7 eldugott kincse

HorvátországA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. a magyar utazók örök kedvence, a Trivago.hu szálláskereső weboldal adatai szerint 2016 nyarán is a legkeresettebb ország. A horvát Riviéra főbb városait vagy a Plitvicei-tavakat mindenki ismeri és szereti, ám a Trivago összegyűjtött 7 kevésbé híres, ám annál gyönyörűMegemelte a földrengés Lombok szigetét. bb úti célt az ország különböző részeiről.

Mir (Béke) sós tó, Dugi Otok sziget5 káprázatos sziget, amit látni kell.

A Dugi Otok nevű szigetÚszó malacok a Bahamákon. Dalmáciában található és leginkább természeti látnivalóA világ 10 legszebb nemzeti parkja. iról ismert. Területén található a Telašćica Nemzeti ParkGyönyörű őszi hangulat a kanadai Algonquin Provincial Parkban. , melynek része a Mir-tó (nevének jelentése „béke”). A szárazföldön rekedt állóvizet egy sor földalatti csatorna, kis patakA Karijini Nemzeti Park varázslatos világa. köti össze a tengerrel, ez biztosítja a sótartalmát, ami a párolgás és az édesvízi utánpótlás hiánya miatt sokkal magasabb, mint a tengerÚszó malacok a Bahamákon. é. A tó körülbelül 850 méter hosszú és 300 méter széles, maximális mélysége 6 méter. Mivel nemcsak maga a tó, hanem a nemzeti parkGyönyörű őszi hangulat a kanadai Algonquin Provincial Parkban. egész területe, a szigetet határoló sziklákElképesztő tengeri sziklák. is különlegesMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. látványt nyújtanak, érdemes egy hajókirándulás során ellátogatni a területre.

Horvátország
Forrás: Croatia.hr / Ivo Pervan

Szluin vízesések, Károlyváros megye

A horvát vízesések közül a legismertebbek bizonyára a Plitvicei-tavakA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. képződményei, ám útban a tavakMesebeli tájjá változik az esős évszak során Brazília legkülönlegesebb vidéke. felé, 53 kilométerre Károlyvárostól (Karlovac) a régió egyéb kincsekkel is szolgál. Itt található Szluin (Slunj) települése, ahol ugyancsak a vízA világ legtisztább tavai. a legfőbb látnivaló; a helyiség a Slunjčica és a vadregényes Korana folyóA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. k torkolatánál fekszik. A rengeteg kisebb vízesésA nap képe - Mitchell-vízesés, Auszrália. re sok helyen vízimalmok épültek, melyek mesebeli hangulatot kölcsönöznek a területnek. A famalmok akár több száz évesek is lehetnek és különleges, gondosan ápolt kertek veszik körül őket. A környék így igazi paradicsomi úti cél a kirándulók és fotósok számára.

Horvátország
Forrás: Croatia.hr / Sergio Gobbo 

Beritnica strand15 különleges tengerpart. , Pag sziget

A Pag sziget Horvátország ötödik legnagyobbja, egyben az egyik legfurcsább. Nyílt tenger felé eső nyugati oldalán ugyan vannak zöld területek, de a sziget alapvetően kopár. Ez persze inkább hátrány lenne, de tengerpartját sok helyen pont ez teszi különlegessé. A sziget keleti oldalán, egy öbölben található a Beritnica nevű strand, ami első ránézésre akár a jordán tengerpart15 különleges tengerpart. egy szakaszával is összetéveszthető; a sziklás, mindenütt fehér vidék és az élénk türkizkék víz kontrasztja különleges látványt eredményez. A természetKanada képeken. , megtörve a partszakasz folytonosságát, 3 hatalmas sziklát helyezett a sekély vízbe, a szárazföldön levő Stogaj nevű sziklaTenerife - az örök tavasz szigete. pedig a mászóknak ígér felejthetetlen kalandot.

Horvátország
Forrás: Croatia.hr / Domagoj Sever 

Horvátország
Forrás: Croatia.hr / Ivo Pervan

Kopácsi rét, Eszék-Baranya megye

Ahhoz, hogy megismerjük Horvátország egy másik arcát is, nem kell messzire mennünk a magyar határtól. Az ország keleti részén található a Duna-Dráva Nemzeti Parkkal határos Kopácsi rét (Kopacki rit) vizenyős természetvédelmi területe, mely a két folyó torkolatánál fekszik. A park minden természetkedvelő igényeit kielégíti; területén váltakoznak az erdőTojás alakú kilátó vezet a fák koronái fölé a Bajor Nemzeti Park erdejében. k, mocsarak és tavak. A helyet az egyedi, gazdag flóra és fauna teszi vonzóvá a turisták számára, akik a pihenés mellett madárlesen, madárfotózáson, csónakázáson is részt vehetnek. A látogatást érdemes magas vízállás idejére időzíteni, ilyenkor a sétahajók segítségével a vízzel elöntött területek is felfedezhetők.

Horvátország
Forrás: Croatia.hr / Mario Romulic

Aranyszarv, Brač sziget

Az Aranyszarv, horvátul Zlatni Rat, Bol településén, Brač szigetének egy hangulatos öblében található. A tengerbe nyúló földnyelv egy fenyőerdővel borított természeti park, különlegessége, hogy pontos alakja a dagálynak és szélnek megfelelően folyamatosan változik. A földnyelv csücske, mely általában enyhén kelet felé hajlik, a Sirokkó nevű délkeleti szélnek köszönhetően olykor irányt vált és nyugat fele néz. Ezen a partszakaszon az áramlások is fontos szerepet játszanak; a földnyelvet körülvevő vizet hűvössé, de áttetszővé teszik, a földnyelv csúcsáról messzebb, egyenesen délnek úszókra viszont enyhe veszélyt jelenthetnek.

Horvátország
Forrás: Croatia.hr / Ivo Biocina

Mužilovčica, Sziszek-Monoszló megye

A kicsiny Mužilovčica nem a turisták által kitaposott útvonalon fekszik és a horvát Riviéra látnivalóitól teljesen eltérő élményekkel szolgál. A Száva folyó melletti település kitűnő kiindulási pont lehet a természetszerető turisták számára, akik a Lonjsko Polje természetvédelmi területet szeretnék felfedezni. A településen levő patkó alakú, növényekkel sűrűn benőtt tó csak egyike a terület állóvizeinek, melyek behálózzák a vidéket és a különleges állat- és növényvilágA csodálatos Madeira - az örök tavasz szigete. on kívül idilli környezetet biztosítanak kirándulni, csónakázni, horgászni vágyók számára.

Horvátország
Forrás: Croatia.hr / Bojan Haron Markicevic

Palud mocsár és madártani park, Isztriai-félsziget

A horvát tengerpart szépsége nem merül ki a szebbnél szebb strandokban – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az Isztriai-félszigeten, Rovinj nyüzsgő városKanada képeken. áAz afganisztáni Band-e Amir nemzeti park tavai. l 8 kilométerre fekvő Palud mocsár. A terület édesvízi mocsár volt egészen 1906-ig, amikor az osztrák-magyar hadsereg egy csatornát ásva összekötötte a tengerrel, reménykedve, hogy a megnövekedett sótartalom csökkenti majd a szúnyoglárvák fejlődését és visszaszorítja a maláriát. Ez sajnos nem sikerült, ám a sós és édesvíz keveredése gazdagabb élővilágot hozott létre a környéken. Említésre méltó a terület madárfajainak sokszínűsége; a szerencsések szárcsát, gébicset, poszátát, vagy a további több mint 200 faj egyikét láthatják a mocsári túrán.

Horvátország
Forrás: Croatia.hr / Dejan Hren


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!