Híres japán csatahajó roncsait találták meg a Sibuyan-tengerben 1000 méter mélyen

Megtalálta egy híres japánA 390 éves bonsai, ami túlélte Hirosimát is. csatahajó, a II. világháború legnagyobbSzudd - a legnagyobb mocsár a világon. tengeri ütközetében elsüllyedtÖtezer méteres mélységben találták meg egy második világháborús repülőgép-hordozó roncsát. Muszasi roncsMegtalálták egy második világháborús repülőgép-hordozó roncsait Ausztrália közelében. át a Sibuyan-tengerÓriási víztisztítót építenek, ami 7 millió tonna műanyag szemetet gyűjt majd az óceánokból. mélyén Paul Allen amerikai milliárdos. A 62 éves Paul Allen, aki 17,5 milliárd dollárra becsült vagyonával az 51. a világ leggazdagabb embereinek Forbes-listáján, 1975-ben, Bill Gates-szel alapította a Microsoft informatikai óriáscéget. Paul Allen 8 éve kutatott az amerikai haditengerészet által a Fülöp-szigeteki vizeken elsüllyesztett hajó, minden idők egyik legnagyobb és legmodernebb csatahajója után a kutatóhajóÉvtizedek óta először érkezett amerikai óceánjáró Kubába. ként is szolgáló szuperjachtja, a M/Y Octopus fedélzetéről.

A roncsra az Octo ROV nevű távirányítású szonda segítségével talált rá, 1000 méter mélyen a tengerfenéken. Paul Allen fotóHíres emberek ritkán látott fotói 2. kat és egy videót is feltett az internetre a leletről, ezeken jól látszik egyebek közt a japán császári címer a hajó orrán. A milliárdos mérnöki csodának nevezte a maga korában elsüllyeszthetetlennek tartott csatahajót, amely 1942-es építése idején a legnagyobb és legkorszerűbb volt a világon.

A 263 méter hosszú, teljes terhelésnél 73 ezer tonnás páncélozott csatahajót kilenc 460 milliméteres ágyúval szerelték fel, ezáltal nagyobb tűzerejű volt, mint addig bármely más, hagyományos ágyúval ellátott hadihajó. 1944. október 29-én, a leytei csataA manilai mészárlás - a II. világháború egyik legborzalmasabb csatája. tetőpontján süllyedt el 2399 emberrel a fedélzetén, miután 400 amerikai vadászbombázó nyitott rá össztüzet. A legénység 1023 tagja veszett a hullámsírba. Paul Allen közölte, hogy hadisírként tekint a hajóroncsra és környékére, és együtt akar működni a japán kormánnyal abban, hogy a helyszínt méltó, a japán hagyományokkal összhangban álló tisztelet övezze.

Muszasi csatahajó
A Muszasi csatahajó modellje

A hirosimai tengerészeti múzeumElégethették a román rablók Picasso, Matisse, Monet és Gauguin százmillió eurós képeit. igazgatója, Todaka Kazusige szerint a felvételek első ránézésre igazolni látszanak, hogy a Muszasi roncsát találták meg. A szakember szerint a felfedezésSzörnyre emlékeztető, ősi óriásszalamandra maradványait fedezték fel. “drámai értelmet” nyer azáltal, hogy az közvetlenül a világháború befejezésének 70. évfordulója előtt történt; sokakat elgondolkodtathat a háborúFotósorozat a koreai háborúról, a hidegháború első fegyveres konfliktusáról. k értelméről. A Fülöp-szigetekÉlő példányt találtak a kutatók a titokzatos óriásféregből - videó. közlekedési minisztériumában történelminek nevezték és a TitanicA Titanic tragédiája, és ami mögötte van. megtalálásához hasonlították a felfedezést.

A leytei csata, amelyben az amerikai haditengerészet ausztrál hadihajóMegtalálták a második világháborúban elsüllyesztett legendás hadihajó roncsait. kkal együtt legyőzte a japánokat, a második világháború legnagyobb tengeri ütközetének számít. A csatában megsérült a Muszasi testvérhajója, a Jamato is, amelyet fél évvel később, útban Okinava felé süllyesztett el az amerikai haditengerészet. A Jamato-osztályú Muszasi volt az utolsó hadihajó, amelyet a japán császári hadsereg számára építettek a nagaszakiEddig nem látott videó a Nagaszakit ért pusztító atomtámadásról. Mitsubishi Heavy hajógyárban. A világháború alatt épült három legnagyobb japán hadihajó roncsai közül eddig csak Jamatóét találták meg, a Muszasié és a Sinanóé eddig eltűntnek számított.

Muszasi csatahajó
A leytei csata

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!