Fehér tollazatú fekete rigó bukkant fel Pécsett

Igen különlegesEl Diablo - az Ördög étterme. madárRitka madárvendég költözött a hortobágyi Halastóba. , egy fehérRendkívül ritka fehér zsiráfokat figyeltek meg Kenyában. tollazatú feketeA táncoslábú paradicsommadár tollazatán látható az állatvilág legmélyebb fekete színe. rigó tűnt fel Pécsett néhány hete. A leucisztikus (festékhiányos) hím fekete rigó a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Tettye Oktatási Központja körül, az igazgatóság parkolójában és a Pintér-kertben figyelhető meg leginkább. A leucizmusÚjabb festékhiányos fekete rigót figyeltek meg Pécsett. pigmentszegénységgel jár, de nem hat az állat látására, valamint nem is változtatja a szemeket pirossá mint az albinizmusMelanizmus - koromfekete állatok a melanin festékanyag felhalmozódása miatt. .

A madár első pillantásra egyáltalán nem emlékeztet fekete rigóÚjabb festékhiányos fekete rigót figyeltek meg Pécsett. ra. Bár a feje a megszokott sötét fekete, a teste többi részét borító tollak nagy része fehér, így beazonosítani inkább a jól ismert „rigóÚjabb festékhiányos fekete rigót figyeltek meg Pécsett. s” mozgásáról lehet.

Fotó: Horváth Éva/Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

A furcsa színezete miatt nincs könnyű dolga, ugyanis valószínűleg a fajtársakat, és más fajokat is zavarja, mivel többször tapasztalható volt, hogy zargatták, kergették a fekete csuklyás „Önfeledten csúszkált a játékos kedvű vidra a vastag hótakróban. fehérkét”, akinek a feltűnő tollazata miatt eleve nehezebb feladat a rejtőzködés megoldása.

Cikkajánló: Rendkívül ritka fehér zsiráfokat figyeltek meg Kenyában


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!