Rendkívül ritka fehér zsiráfokat figyeltek meg Kenyában

Rendkívül különleges zsiráfokat figyeltek meg a Hirola Conservation Programme elnevezésű szervezet munkatársai a kenyai szavannán, ahol két hófehér zsiráfot sikerült megörökíteniük. Az veszélyeztetett afrikai vadállatok, köztük a vadászantilopok megmentéséért küzdő szervezet az Ishaqbini természetvédelmi területen talált rá a fehér zsiráfokra, miután egy közeli falu lakói beszámoltak nekik a kivételes állatokról.

Eddig mindössze egyetlen ilyen zsiráfot sikerült megfigyelni 2015-ben Tanzániában, a Tarangire Nemzeti Parkban. Az Omónak elnevezett fiatal állatot azóta többször is látták, s a tanzániai szakértők szerint nagyon jól érzi magát és szokatlan színe ellenére szerencsére a társai befogadták, jól kijön a zsiráfcsorda többi tagjával.

Omo

A Kenyában megfigyelt páros egy anya és borja, melyek még Omónál is fehérebbnek tűnnek, és hozzá hasonlóan a leucizmus nevű genetikai rendellenesség okozza szokatlan színüket. A leucizmus pigmentszegénységgel jár, de nem hat az állat látására, valamint nem is változtatja a szemeket pirossá mint az albinizmus.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!