Elpusztult a világ legöregebb vízilova

Hatvanöt éves korában elpusztult a világ legöregebb nílusi vízilova, Bertha.  A vízilóRegenerálódik a víziló-populáció Afrika legrégebbi nemzeti parkjában. matuzsálemElpusztult a világ egyik legöregebb gorillája. két és fél tonna súlyú tetemére bekerített élőhelyén találtak rá gondozói –  közölte a manilai állatkert. Halálát az első vizsgálatok szerint számos szervének elgyengülése okozta. Bertha a manilai állatkert 1959-es megnyitása óta élt az intézményben, hétévesen került oda. Társa még 1980-ban elpusztult, ezért nem lett utódjuk – közölte James Dichaves igazgató. A nílusi víziló állatkertben jóval tovább él, mint vadon, ahol általában 40 éves korukig élnek.

A Természetvédelmi Világszövetség vörös listája a veszélyeztetett fajokCsaknem 23 ezerre nőtt a kihalás fenyegette állat- és növényfajok száma. között tartja számon a nílusi vízilovat. A legutóbbi becslések szerint az elmúlt 20 évben mintegy 7-20 százalékkal csökkent állománya vadon. Mintegy 30 év alatt a populációcsökkenés meghaladja a 30 százalékot.

Forrás: PETA

Az akár 3,9 méter hosszúra és 1900 kilogrammosra is megnövő nílusi vízilovakEzek a vízilóbébik bátran indulhatnának a legaranyosabb állat címért. AfrikaLenyűgöző képek a kenyai vadvilág változatos élővilágáról. legnagyobb testű emlősállatai közé tartoznak. A növényevő és szinte kizárólag éjjel táplálkozó állatok általában ártalmatlanok, de agresszívvé és rendkívül veszélyessé válhatnak, ha elvágják a vízhez visszavezető útvonalukat, vagy veszélyeztetve érzik kicsinyüket. Az állatok tavakban, folyóÍgy robbantottak fel néhány másodperc alatt egy 40 éves hidat. kban, patakokban szoktak gyülekezni és akár hat percig is képesek lent maradni a víz alatt. Nagy tömegük ellenére is gyorsabban futnak az embernél. A vemhesség 227-240 napig tart. Az újszülött a víz alatt jön a világra, 27 és 50 kg közti tömeggel. A kis vízilovakEzek a vízilóbébik bátran indulhatnának a legaranyosabb állat címért. rendszeresen láthatók az anyjuk hátán, ha a víz még túl mélynek bizonyul a számukra.

Fotó: Wikipedia/Paul Maritz 

Cikkajánló: Ezek a vízilóbébik bátran indulhatnának a legaranyosabb állat címért


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!