Először élhet szabadon a cirkuszból kiszabadított, megkopaszodott medve

A CholitaBorzalmas körülmények között tartott, megkopaszodott medvét szabadítottak ki egy perui cirkuszból. nevű medveJane Goodall a grizzlyk védettsége mellett kampányol. idén márciusban került az Animal Defenders InternationalMinden idők legnagyobb oroszlánmentő akcióját vitte véghez egy állatvédő szervezet. (ADICirkuszból kimentett oroszlánokkal végeztek vadorzók Dél-Afrikában. ) nemzetközi állatvédő szervezet felügyelete alá. A cirkuszból kimentett medvét borzalmasFelháborító állatbemutatók egy kínai állatparkban. körülmények között tartották. Megcsonkították a mancsait, azért, hogy eltávolítsák a karmait és fogait is eltörték. Cholita hosszú éveken át élt apró kis ketrecébe zárva, ezalatt nagyon lesoványodott és szinte teljesen meg is kopaszodott. Habár Peruban 2012 óta tilos a cirkuszokban vadállatokat tartani, sokan még most is semmibe veszik a tiltást.

Cholita

Cholita

Cholita

A cirkuszból kiszabadított Cholita egy ritkaA vadonban már kihalt berber oroszlán született egy csehországi állatkertben. pápaszemes medveÍgy él most a cirkuszból kimentett, megkopaszodott medve. . A pápaszemes medve elterjedési területe az Andokban, VenezueláA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. l kezdve Bolíviáig és Chiléig húzódik. Szőrzete – a világosbarnától a fehérig terjedő színű arc- és mellrajzolatot kivéve – egységesen fekete vagy sötétbarna és sűrű. Mancsa széles és lapos, rajta öt hosszú, ívelt karommal, amelyeket a medve fára mászáskor vagy táplálékkereséskor használ. A pápaszemes medve kitűnő fára mászó. Tápláléka pálmafélék és kaktuszfélék termése és levele, gyümölcsök, mogyorófélék, rovarok, és kisebb állatok. Fogságban 20-25 évig él. A pápaszemes medve erősen veszélyeztetett faj. A lámatenyésztők mindmáig mérgezik e medvefajt, és az orvvadászok is vadásszák.

Így néz ki egy egészséges pápaszemes medve:
Cholita

Cholita

Cholitáról március óta gondoskodik az ADI, a szervezet munkatársai azóta azon dolgoztak, hogy a sokat szenvedett medve megerősödjön és el tudják szállítani a perui esőerdőVadállatos szelfire vágyó turisták miatt sanyargatják Amazónia jellegzetes állatait. ben található Taricaya Ökológiai Parkba. A több hónapos rehabilitáció után, szeptember elején az állatvédők végül elszállították a parkba, ahol saját kis birodalmat alakítottak ki a számára, még egy medencét is építettek neki, hogy kedvére pancsolhasson. Az egész életét ketrecekben töltő medve boldogan fedezte fel új otthonát és mindent alaposan megszaglászott magának. Az ADI munkatársai most további három megmentett medvét szeretnének elhelyezni Cholita mellé a parkba.

Cholita

Cholita

Cholita

Cholita

Cholita

Cholita

Cholita

Cholita

Cholita


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!