Elkészült a világ legmagasabb függőhídja

A csaknem másfél kilométer hosszú hídA gyönyörű szászországi Bastei híd. 565 méterrel feszül a völgy felett Délnyugat-Kínában.

2

Befejezték a munkát a világ legmagasabbTokyo Skytree - a világ második legmagasabb épülete. függőhídján a délnyugat-kínai KujcsouA világ egyik legmagasabb hídjának építése. tartományban. Az 1341 méter hosszú Pejpancsiang híd 565 méterrel feszül a 720 méter széles völgy felett. A beruházásra több mint 41 milliárd forintnyi jüant költött a kínai állam. Még terhelési vizsgálatokat kell végezni, aztán a tervek szerint az év vég előtt átadják az autóforgalomnak. KínaTuristaparadicsom épül a világ legnagyobb rádióteleszkópja köré. Kujcsou tartományában több, száz méternél magasabb völgyhíd van, mint a világ bármely másik országában; 2020-ig még legalább 250-et át akarnak adni.

A világ tíz legmagasabb hídja közül nyolc Kínában található, és 2009-es átadása óta a 496 méter magas Siduhe híd volt a legnagyobbA világ legnagyobb ócenáriuma Szingapúrban. , amelyet az azonos nevű folyó fölé terveztek. Az 565 méter magas Pejpancsiang híd 69 méterrel magasabb a Siduhe hídnál, de hivatalosan még nem vette át a stafétát, hiszen még nem engedték rá a forgalmat.

3

4

5

1


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!