Elképesztő videón örökítették meg Kína legbonyolultabb közlekedési csomópontját

A gyönyörű környezetben fekvő CsungkingA világ legbizarrabb metróállomása, ami a semmi közepén áll. városKarabash - a világ legszennyezettebb városa. ában épült meg KínaA világ legbizarrabb metróállomása, ami a semmi közepén áll. , és alighanem a világ egyik legbonyolultabb közlekedési csomópontja, mely nyolc év alatt készült el, s tavaly nyáron adták át a forgalomnak. A JangceKülönleges és gyönyörű folyók a világ minden tájáról. , illetve a Jialing folyóLátványos drónvideón csodálhatjuk meg a világ egyik legkülönlegesebb folyóját. k partján fekvő nagyváros mellett magasodó útlabirintusban öt szinten haladhatnak az autósok. A Huangjuewan csomópont legmagasabb része a talajtól 37 méterre húzódik, összesen 15 rámpán hajthatnak fel-le a rajta közlekedők, az összesen nyolc útvonal egyikéről a másikra.

A város építési bizottságának tisztviselője a Xinhua hírügynökségnek elmondta, hogy rendkívül komplex tervezésre volt szükséges a város magjának, repülőtérének és gyorsforgalmi útjának összekapcsolásához, s minden egyes rámpához, amelyek egy másik zónához vezetnek. Az elképesztő közlekedési csomópontra azért volt szükség, hogy megkönnyítsék az agglomerációjával együtt harmincmillió embernek otthont adó város lakóinak utazásLekerülhet a világörökségi listáról Montenegró festői városa, Kotor. át.

China’s most complicated interchange?

China’s most complicated interchange?

Közzétette: Shanghaiist – 2018. május 29.

 

Csungking Szecsuantól nyugatra, a Jangce és a Jialing-folyó találkozásánál található, belvárosa a két folyó által határolt dombos félszigeten fekszik. E földnyelvet a két folyón túl hegyekIzland színes hegyei. veszik körül. A város és környéke hegyes-völgyes terület, számos természeti és kulturális érték található itt, flórája és faunája rendkívül gazdag. Évente nagyjából 100 nap van, amelyen a várost köd borítja.

Forrás: Wikimedia Commons/Oliver Ren

A város fontos kereskedelmi központ, és turisztikai jelentőségét emeli, hogy Csungking alatt töri át a Jangce folyó a Szecsuani-medencét övező hegységet, a híres Három-szurdokon keresztül. Így a Három-szurdokba vezető hajóA héten vízre teszik a Sir David Attenborough sarkkutató hajó egyik elemét. utak többsége innen indul ki. A város egyik jellegzetességét a nagy szintkülönbségek, a hegyoldalakon kanyargó lépcsős utcák adják. A nyüzsgő nagyváros Délnyugat-Kína egyik legfontosabb ipari központjává vált, levegője azonban éppen emiatt az egyik legszennyezettebbKarabash - a világ legszennyezettebb városa. az országban.

Forrás: Wikimedia Commons/Jonipoon


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!