Egymillió embert juttatna el a Marsra a következő 50-100 évben Elon Musk

Egymillió embert juttatna el a Marsra a következő 50-100 évben Elon MuskKiderült, mennyibe fog kerülni a Tesla elektromos kamionja. – derül ki az amerikai milliárdos, a SpaceXMár tizenötször tért vissza sikeresen a SpaceX újrahasználható rakétaegysége. vállalat vezetője által papírra vetett tervekből, amelyet a New Space folyóÍgy robbantottak fel néhány másodperc alatt egy 40 éves hidat. irat ismertetett. Musk múlt év őszén egy nemzetközi űrhajózási kongresszuson már beszélt a MarsJéggel teli krátert örökített meg a Marson az ExoMars űrszondája. kolonizációjának terveiről, most részletesen leírta, miként képzeli megvalósítani nagyszabású elképzeléseit.

Forrás:NASAÁtlépett a csillagközi térbe a Voyager 2 űrszonda. , ESA, The Hubble Heritage Team 

A vörös bolygó betelepítésének víziója az újrahasználható rakétaMár tizenötször tért vissza sikeresen a SpaceX újrahasználható rakétaegysége. és űrhajó kombinációján alapul, amelyet Musk bolygóKiderült, mik rejlenek a Jupiter színes felhői alatt. közi közlekedési rendszernek (Interplanetary Transport System, ITS) nevez. Mind a rakétát, mind az űrhajót a SpaceX Raptor hajtóműve fogja működtetni, amelyet most fejleszt a vállalkozó cége. Musk szerint a hajtómű háromszor erősebb lesz, mint a cég Falcon 9Már tizenötször tért vissza sikeresen a SpaceX újrahasználható rakétaegysége. rakétáját működtető Merlin hajtóművek.

Forrás: SpaceXInterplanetary Transport System 

A 42 Raptor hajtóművel felszerelt rakéta képes lesz 330 tonna tömeget Földkörüli pályára juttatni, megnagyobbított változata 600 tonnát. Az eddigi legnagyobb teljesítményű hordozórakétaMár tizenötször tért vissza sikeresen a SpaceX újrahasználható rakétaegysége. a NASA Saturn V holdrakétája 150 tonna világűrbe juttatására volt képes. Az ITS rakétái az űrhajókat Földkörüli pályára állítanák, és 20 perc múlva visszatérnének egy hajszálpontos landolással. A rakéták számos űrhajót és üzemanyag tankert juttatnának a világűrbe, úgy tervezik őket, hogy élettartamuk alatt mintegy ezerszer képesek legyenek repülni.

Forrás: SpaceXInterplanetary Transport System 

A Földkörüli pályára állította űrhajók akkor indulhatnának el nagyszámban a vörös bolygó felé, amikor a FöldElveszett bolygóról származhat a Földre hullott, gyémántokat rejtő meteorit. és a Mars együttállása kedvező lesz, azaz 26 havonta. Musk ezer vagy több ITS űrhajó indításában gondolkodik, amelyek mindegyike 100 vagy több ember szállítana. Ily módon egymillió embert juttathatna el a Marsra a következő 50-100 évben.

Forrás: SpaceXInterplanetary Transport System 
Forrás: SpaceX 

Az űrhajók kilenc Raptor-hajtómű és a vörös bolygóSzerves vegyületek gazdag lelőhelyét mutatta ki a Marson a Curiosity. n előállított metánalapú üzemanyag segítségével térnének vissza a Földre. Minden ITS-űrhajó 12-15 világűrbeli utat lenne képes teljesíteni, minden üzemanyag tanker mintegy százszor térhetne vissza a Földre. A Mars benépesítésének kulcsa a bolygóközi közlekedési rendszerMegépülhet az első hyperloop pálya az Egyesült Államokban. újrafelhasználhatóságában van. Ez a vörös bolygóra való utazás árát személyenként 200 ezer dollárra csökkenthetné a becsült 10 milliárdról hagyományos űrrepülési rendszerek használata esetén – írta Musk. A vállalkozó szerint ha minden jól megy, 10 év múlva kezdődhetne a marsi utazás. “De hatalmas kockázatai vannak. Rengetegbe fog kerülni. Jó esély van arra, hogy nem fog sikerFellőtték a SpaceX új óriás rakétáját, amely magával vitte a Tesla elektromos autóját. ülni, de a mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb haladást érjük el” – tette hozzá.

További információt itt talál Elon Musk elképzelésiről: liebertpub.com


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!