Brutális a kínai vízszennyezés

KínaHulladékolajjal vegyített kerozinnal tette meg útját egy utasszállító repülőgép Kínában. tengerpartjánál a vizek egyre súlyosabban szennyezettek, tavaly egyes helyeken több mint 50 százalékkal nőtt a szennyezett terület 2011-hez képest – adta hírül a kínai média az állami óceánhivatal jelentése alapján csütörtökön. A legrosszabb állapotban lévő területek nagysága 68 ezer négyzetkilométer, 24 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Ez azt jelenti, hogy Kína part menti vizeinek jelentős részénA Jupiteren gyémántból van az esőcsepp. nem ajánlatos az úszás, a haltenyésztés, de a területek kikötőépítésére és más ipari célokra sem javasoltak.

kínai szennyezés

A környezetszennyezésA világ 10 legnyagyobb levegőszennyezője. , az ökoszisztéma károsodása továbbra is súlyos – állapította meg az éves beszámoló alapján a hivatali közlemény. Tényként közli azt is, hogy a tengervízbe engedett szennyező anyagok mennyisége 72 megfigyelt folyóÍgy robbantottak fel néhány másodperc alatt egy 40 éves hidat. ból meghaladta a 17 millió tonnát. Ebből 46 ezer tonna volt nehézfém, de 93 ezer tonna olaj is jutott a tengerbe – számolt be összeállításában a China Daily című angol nyelvű napilap. A szemétElképesztő összefogásnak köszönhetően tisztult meg India szemétben fuldokló tengerpartja. 80 százaléka műanyagKözel kilenc milliárd tonna műanyag keletkezett 1950 óta. hulladék formájában került a vízbe. Az észak-kínai Pohai-tengerÉvente 570 ezer tonna műanyagszemét kerül a Földközi-tengerbe. partvidékének például 80 százalékát gyárak borítják, vagy építkezések folynak rajta, s mindössze öt százaléka maradt meg természetes állapotában. A jelentés szerzői felhívják a figyelmet arra, hogy a talajszennyezés is egyre nagyobb károkat okoz a tengeri környezetben, különösen a JangceÖnálló faj lehet Jangce-folyóban élő ritka tengeridisznó. és a Gyöngy folyó deltáiban. Ezek kiugróan népes, nagy ipari központok.

vízszennyezés

Kínában egyre többet foglalkoztatják a környezetvédelmi kérdések a lakosságot és a médiát, ezért az ország vezetése is rendre azt hangoztatja, hogy gazdasági modellváltással igyekszik a környezetet megóvni. Statisztikák szerint az évente több tízezer vidéki tiltakozó megmozdulás többsége ma már környezetszennyezési problémához köthető. – Írt az MTI.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!