Biztonsággal repülhetnek ezentúl a fekete gólyák és a rétisasok a gemenci erdőben

Biztonsággal repülhetnek ezentúl a fekete gólyákMind a négy fióka kikelt a tojásból a bekamerázott feketególya-fészekben. és a rétisasok a Gemencben, ahol 4 kilométer hosszú vezetékszakaszon 54 villanyoszlopot alakították át madárbaráttá. Az E.ON. a Duna-DrávaÚjraéledt az Ó-Dráva holtág - éveken át zajló beruházást valósítottak meg a különleges élővilág megőrzéséért. Nemzeti Parkkal együttműködésben most fejezi be a gemenci erdőHamarosan kiderül, mennyi vadmacska él még a gemenci erdőben. n áthaladó 4 kilométeres villamos vezetékszakasz utolsó 400 méterének madárbaráttá alakítását.

Forrás: GemencKirepült az első feketególya-fióka a bekamerázott fészekből. Zrt

A madárvédelmi projekt kivitelezése az év elején indult. A Duna-Dráva Nemzeti ParkGyönyörű őszi hangulat a kanadai Algonquin Provincial Parkban. Igazgatóság és az E.ON közösen határozták meg, hogy milyen munkálatokat szükséges elvégezni annak érdekében, hogy a gemenci madárvilág számára biztonságosabbá tegyék az erdőElkezdődött a szarvasbőgés a gemenci erdőben. n áthaladó vezetékszakaszt. A Duna-Dráva Nemzeti ParkGyönyörű őszi hangulat a kanadai Algonquin Provincial Parkban. Gemenc tájegység oszlopaira korábban már kerültek úgynevezett szigetelőpapucsok, azonban a park igazgatósága egy nemzetközi pályázat segítségével lehetőséget kapott egy ennél jobb megoldás megvalósítására.

Forrás: Gemenc Zrt

Németh Imre, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy minden új hálózatot az állatok számára biztonságos módon tervezik meg, és a már meglévők veszélytelenné alakításával is folyamatosan haladnak a munkálatok. “Ebben a helyismeretet és helyszínre szabott tervezést igénylő munkában a természetvédelmi szakemberek útmutatása, partnersége elsődleges fontosságú” – tette hozzá.

Forrás: Gemenc Zrt

Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti ParkKét évszázad elteltével figyeltek meg ismét egy különleges orchideafajt a Mecsekben. igazgatója hangsúlyozta, hogy a lehető legtermészetesebb, zavartalan környezetet szeretnék biztosítani a Gemenc állatvilága, köztük a madarak számára. A fekete gólyá5 különleges mélyedés a Földön. l a rétisason át számos védettTöbb ezer tő védett réti őszirózsát találtak a Kiskunságban. faj él ezen a területen, ez az összefogás értük, róluk szólt” – fejtette ki a nemzeti park igazgatója.

Forrás: DINPI

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!