Betiltják az elefánton való túrázást Angkorban

A kambodzsai AngkorMegcáfolták az Angkor vesztéről felállított korábbi elméleteket. romvárosban jövő év elejétől betiltják az elefántháton való túrázást. A népszerű idegenforgalmi attrakciót az állatvédők sürgetésére szüntetik meg, akik régóta hangoztatják a gyakorlat kegyetlenségét.

Az angkori régészeti komplexum rengeteg turistát vonz, 2018-ban hatmillióan érkeztek a kambodzsai romvárosba. A látogatók zöme az elefántos túrára is befizet, amellyel elefántháton lehet körbejárni az ősi angkori templomokKitiltották a drónokat Angkorból, Kambodzsa lenyűgöző ősi városából. régészeti helyszínén.

A templomegyüttesPrambanan templomegyüttes. parkját működtető hatóság közölte, hogy 2020 elején befejeződnek az elefántos túrák. “Az elefántokat többé nem lehet üzleti célra használni” – jelentette ki Long Koszal, a hatóság szóvivője, hozzáfűzve, hogy az állatok egyébként is túl öregek.

Az Angkorban dolgozó 14 elefántból ötöt már el is szállítottak egy 40 kilométerre fekvő erdős területre, ahol szabadon élhetnek tovább természetes körülmények között. A szóvivő szerint az a cég, amely az elefántok tulajdonosa, továbbra is ügyel rájuk.

Kambodzsát régóta bírálják állatvédők a turisták elefántos túrái miatt. Az elefántokat ugyanis a betanítás alatt a gondozók betörik és gyakran agyondolgoztatják őket. 2016-ban egy nőstény elefántÍgy ünnepelte kiszabadulását az évtizedeken át fogságban tartott elefánt. elpusztult az út szélén, miután az extrémFlyboard - új extrém vízi sport. kánikulában kellett turistákat cipelnie a hátán az angkori templomA hátborzongató Santa Maria della Concezione templom . környékén.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!