Az orángutánok édenkertje

Az orángutánok egykor szabadon mászkáltak SzumátraKétségbeesetten kapaszkodott az utolsó megmaradt fába az orangután, miután elpusztították az otthonát. és Jáva egész területén, ám az élőhelypusztulás és az illegális állatkereskedelem eredményeként drámaian lecsökkent az egyedszámuk. Ma már a Föld egyik legveszélyeztetettebb állataként tartják őket számon és mindössze 7000 vadon élő példány maradt belőlük Szumátrán. Nagyrészük a szigetEladó egy gyönyörű, magántulajdonban lévő sziget Tasmania partjainál. északi csücskében található Leuser ökoszisztémában él, így a területért és élőhelyük fenntartásáért tudósok és természetvédők harcolnak.

orangutanok

A Leuser Nemzeti ParkKönigssee - Németország legszebb tava. ban egy karantén-központ is található, amely jelenleg 48 orángutánnak nyújt átmeneti otthont, akiket a fakitermelőktől és az állatkereskedőktől mentettek meg. Többségük még kölyök, a vadonban az anyjuk nevelné őket, ám itt a személyzet tagjai lettek a „pótmamáik”. A gondozóknak ugyanakkor figyelni kell arra, hogy a kicsiket idővel visszaszoktassák a természetbe, és felnőttként képesek legyenek egyedül is életben maradni a vadonban. A nevelők legújabb kedvence a féléves orángutánbébi, aki egész nap társaival és gondozóival játszik a védett területen.

Orángutánok

Orángutánok

A NatGeo WildVad Kongó. műsorán szeptember 1-én bemutatásra kerülő Orángutánok édenkertje című filmHíres filmek a kulisszák mögött. nemcsak az észak-szumátrai karantén központot mutatja be, hanem Chris MorganMegpróbált végezni magával egy fogságban élő kardszárnyú delfin. ökológus vezetésével az őserdőben vadon élő populációk életébe is bepillantást enged. Az Orángutánok édenkertje szeptember 1-jén 18 és 21 órakor látható a NatGeoEddig soha nem látott képsorok az első világháborúról. Wildon.

Orángutánok

Orángutánok

További információk itt: natgeotv

Forrás: NatGeo Wild


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!