Az ezerarcú India

IndiaA világ legmagasabb ötévese. a világ második legnépesebb országa. A világ népességének arányában minden hatodik ember indiai. India lenyűgözően sokszínű kulturális és természeti szépségekkel megáldott ország. Ez az ezerarcú ország az egyik legkeresettebb turisztikai célponttá vált. India az egyik legősibb kultúra, nagyban eltér a világ más tájaitól, így nem csoda, hogy sok hely szerepel az UNESCOAnavilhanas Nemzeti Park - a Föld egyik legnagyobb édesvízi szigetvilága. Világörökségi listáján. Közel 30 épület, templomKönyvesbolt egy 13.századi holland templomban. , emlékmű, nemzeti parkVarázslatos felvételek a Yosemite Nemzeti Parkról [4K felbontású videó]. , és természetvédelmi területA nap képe - Mitchell-vízesés, Auszrália. tartozik a Világörökségek közé. Például az ajantai barlangtemplomok, AgraMitől sárgul a Tádzs Mahal?. erődje, a Tadzs Mahal, a Mahabalipuram templomegyüttese, a Kaziranga Nemzeti ParkZhangjiajie Nemzeti Erdő Park - az UNESCO Világörökség része. , Goa templomai és kolostorai, Hampi műemlékegyüttese, Fatehpur Sikri, Sundarban Nemzeti Park és a buddhistaShwedagon Paya - aranyozott buddhista szentély . emlékek Sanchiban.

Indai

India éghajlatát a monszunSzínes festmények bukkannak elő az utcákon, ha elered az eső. szabályozza. A nyári monszun júniusban érkezik délnyugat felől, s általában négy hónapon át tart. Ebben a négy hónapban esik le az évi csapadék túlnyomó része. Mennyisége változó. A monszunesők hatására a folyóA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. k megáradnak, a víztározók megtelnek, s ebből a vízmennyiségből gazdálkodik India a következő év során. November végén, december elején kezdődik a hűvös évszak. Ekkor északkeleti monszunszelek fújnak, esőSzínes festmények bukkannak elő az utcákon, ha elered az eső. ket azonban csak a Koromandel-part kap. A legszárazabb időszak a március elejétől május végéig tartó „tavasz”. A hőmérséklet is ekkor a legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. , a szárazföld belsejében elérheti az 50 fokot is. Indiában két nagy nyelvcsalád van: az indoeurópai (az emberekIndiai gyerekmunkások - a szénbányászok élete. 74%-a beszéli) és a dravida (az emberek 24%-a beszéli).

Indai

A hivatalos nyelvek a hindi (40% beszéli) és az angol, de az alkotmány összesen 22 nyelvet megemlít hivatalos nyelvként. További jelentős nyelvek a bengáli, a telugu, a tamil, az urdu, a szanszkrit, a malajálam, az orija, az asszámi, a kasmíri, és a szikkimi. 24 olyan nyelv van, amelyik beszélőinek száma meghaladja az 1 milliót. Összesen kb. 1600 nyelven beszélnek. A hindinek önmagában 13 dialektusa van. Ezek annyira eltérhetnek egymástól, hogy a más dialektust beszélők nem értik meg egymást. Annak ellenére, hogy az emberek körülbelül 80,5%-a hinduVaranasi - a hindu vallás szent városa. vallás40 éve él felemelt kézzel egy indiai férfi. ú, Indiában van a harmadik legnagyobbTodaiJi - a legnagyobb fából épült templom a világon. muszlim közösség a világon. Az ország legnagyobb agglomerációi MumbaiNyilvános mosoda Indiában. (Bombay), DelhiUtcai fogorvos Delhiben. , Kalkutta és Csennai (Madrasz).

Indai

Hagyományok, szokások:

Nem szokás az utcán ölelkezni, csókolózni, egymás kezét fogni – mindez megbotránkozást kelt. A szent helyekre, de az otthonokba való belépés előtt is leveszik a cipőt. A fejrázás jelenthet „igen”-t, „talán”-t vagy „nem tudom”-ot is. Üdvözléskor a két tenyeret összeteszik és enyhén meghajolnak egymás felé. Ugyanekkor a namaszte kimondása megfelel az üdvözlömnek. A kézfogás kerülendő, hacsak az indiai fél nem kezdeményezi, különösen az ellenkező nem részéről. Evéskor csak a jobb kezet illik használni, a bal kéz az illemhelyIllemhely építésére kapnak pénzt a kormánytól a friss házasok India egyik államában. használatára van fenntartva. Az idegenektől ismerkedéskor megkérdezhetik vallási hovatartozásukat, családi állapotukat, de szóba kerület az életkor, végzettség, munkaIndiai gyerekmunkások - a szénbányászok élete. és a jövedelem is. A harmincas éveiket töltők körében ritkaság, ha valaki nem házas és nincsenek gyerekei. Bár a szerelmi házasságok száma emelkedőben van, a hagyományos hindu házasságot a családok döntik el. Bár a menyasszonnyal járó hozomány törvénytelen, ez a szokás titokban sok konzervatív közösségben fennmaradt. Ennek során a lányos család erején felül, akár hitelek felvételével is beszerzi az új háztartáshoz szükséges holmikat. Az indiai nők hagyományosan szárit hordanak. A szári egy darabból álló, 5–9 m hosszú, 1 m széles színes textil, amit kapcsok vagy gombok alkalmazása nélkül rögzítenek a testre. A szári mellé csólít (szűk blúz) és alsószoknyát viselnek.

Taj Mahal Hotel Mumbai

Indai

Chhatrapati Shivaji Vasútállomás, Mumbai

Indai

 Brigade Road

Indai

 Baha’i House of Worship, Új-Delhi

Indai

Durga Puja fesztivál

Indai

Indai

Indai

Indai

Indai

Indai

Ajantai barlangtemplom

Indai

Indai

Buddha szobor, Bodh Gaya

Indai

Templom Goán

Indai

Goa tengerpart

Indai

Velha, Goa

Indai

Agra erődje

Indai

Fatehpur Sikri

Indai

Sanchi

Indai

Karni Mata – A patkányok temploma

Indai

Indai

Fatehpur Skiri

Indai

Indai

Indai

Indai

Indai

Indai

Indai

Indai

Indai

Indai

Indai

Indai

Indai

Indai

Indai


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!