Az eddig feltárt leghatalmasabb dinoszaurusz-lábnyomot fedezték fel a Góbi sivatagban

Az eddig feltárt egyik leghatalmasabb dinoszauruszÚj dinoszauruszfajt azonosítottak Kínában, mely igencsak meglepte a kutatókat. -lábnyomot fedezték fel a Góbi sivatagHat napot élt túl víz nélkül a forró ausztrál sivatagban egy eltévedt férfi. mongóliai részén egy japánA testvérei mentették ki a vízbe esett kis fehér tigrist. -mongolDzsingisz kán lovasszobra Mongóliában. expedíció tudósai – jelentette be pénteken egy japán egyetem. A gigászi lábnyom 106 centiméter hosszú és 77 centiméter széles – idézte a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál a közleményt.

A felfedezést múlt 26 tonna havat kaptak a jegesmedvék karácsonyi ajándékba. napban tették, a leletJelentős bronzkori lelőhelyet tártak fel Kiskőrös határában. egy 70-90 millió évvel ezelőtt, a kréta korszakban létrejött földtani rétegben található – közölték az Okajamai Tudományegyetem kutatói, akik a mongol tudományos akadémia tudósaival együtt részt vettek az expedícióban. Az ősállatRitka felvétel egy polipra vadászó barátfókáról. a hajdani sáros talajon hagyhatta ott a nyomát, majd homokWhiteheaven Beach – Ausztrália legszebb tengerpartja. folyt a horpadásokba, ami segített konzerválni a lábnyomot.

dinoszauruszForrás: Okayama University of Science/Shinobu Ishigaki

A kutatók szerint a nyomot egy hosszú nyakú, növényevő titanuszaurusz hagyta, mely 30 méternél is hosszabbra és 20 méternél magasabbra nőtt. ”Igen ritkaIdén is havazott a Szaharában - hótakaróba burkolóztak a homokdűnék. felfedezést sikerült tennünk, mivel a lábnyom igen jó állapotban maradt fenn, még a karmok lenyomatai is kivehetők” – olvasható a közleményben.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!