Az eddig feltárt leghatalmasabb dinoszaurusz-lábnyomot fedezték fel a Góbi sivatagban

Az eddig feltárt egyik leghatalmasabb dinoszauruszÚj dinoszauruszfajt azonosítottak Kínában, mely igencsak meglepte a kutatókat. -lábnyomot fedezték fel a Góbi sivatagHat napot élt túl víz nélkül a forró ausztrál sivatagban egy eltévedt férfi. mongóliai részén egy japánA testvérei mentették ki a vízbe esett kis fehér tigrist. -mongolDzsingisz kán lovasszobra Mongóliában. expedíció tudósai – jelentette be pénteken egy japán egyetem. A gigászi lábnyom 106 centiméter hosszú és 77 centiméter széles – idézte a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál a közleményt.

A felfedezést múlt 26 tonna havat kaptak a jegesmedvék karácsonyi ajándékba. napban tették, a leletJelentős bronzkori lelőhelyet tártak fel Kiskőrös határában. egy 70-90 millió évvel ezelőtt, a kréta korszakban létrejött földtani rétegben található – közölték az Okajamai Tudományegyetem kutatói, akik a mongol tudományos akadémia tudósaival együtt részt vettek az expedícióban. Az ősállatRitka felvétel egy polipra vadászó barátfókáról. a hajdani sáros talajon hagyhatta ott a nyomát, majd homokWhiteheaven Beach – Ausztrália legszebb tengerpartja. folyt a horpadásokba, ami segített konzerválni a lábnyomot.

dinoszauruszForrás: Okayama University of Science/Shinobu Ishigaki

A kutatók szerint a nyomot egy hosszú nyakú, növényevő titanuszaurusz hagyta, mely 30 méternél is hosszabbra és 20 méternél magasabbra nőtt. ”Igen ritka15 év után először raktak tojást az andoki flamingók egy angliai rezervátumban. felfedezést sikerült tennünk, mivel a lábnyom igen jó állapotban maradt fenn, még a karmok lenyomatai is kivehetők” – olvasható a közleményben.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!