Az állatkerttől 140 méterre találták meg a két hete megszökött óriásteknőst

Épségben találták meg azt az óriásteknőst, amely két hete szökött meg a japánHajmeresztő biztonsági gyakorlaton kell részt venniük a japán szuperexpressz karbantartóinak. Shibukawa Állatparkból. Az egy méter hosszú és körülbelül 55 kilós, Abuh nevű nőstény teknősA teknősök páncéljának evolúciójához nyújt magyarázatot egy hatalmas ősi lelet. augusztus elején gyalogolt ki egy óvatlan pillanatban az állatkertből, amikor gondozói kiengedték, hogy a nyitvatartási idő alatt a látogatók között sétálhasson.

Forrás: Shibukawa Animal ParkBetanított varjak szedik össze a szemetet egy franciaországi parkban.

Miután napokig nem bukkantak a nyomára, az állatpark illetékesei felhívást tettek közzé, 500 ezer jent (átszmítva 1,2 millió forint) ígérve annak, aki épségben visszahozza az elcsatangolt állatot – írja az MTI. Végül sikerrel jártak, hisz egy helyi lakos fiával az óriásteknős keresésére indult, és meg is találta őt a környező bokrokban – mindössze száznegyven méterre az állatkerttől.

“Nagyon megkönnyebbültünk, hogy biztonságosan visszatért hozzánk. Új intézkedéseket fogunk hozni azért, hogy ilyen soha ne fordulhasson elő” – mondta Jamane Josimi, az állatkerti személyzet egyik tagja. Egy hónapA Nap koronájába merült a NASA űrszondája. alatt ez volt ugyanis a második alkalom, hogy Abuh eltűnt az állatparkból.

Forrás: Shibukawa Animal Park

 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!