Amerika öt éven belül űrhajósokat küld a Holdra

Az Egyesült ÁllamokMagyarországról is követhető a teljes napfogyatkozás. öt éven belül ismét űrhajósokat küld a Holdra – jelentette be Mike Pence amerikai alelnök.

“Az első nő és a következő férfi a Holdon amerikai asztronautákMegnyitják a Nemzetközi Űrállomást a kereskedelmi űrutazások számára. lesznek, akik amerikai rakétákkal, amerikai földről szálltak fel” – hangoztatta Pence az Egyesült Államok űrhajózási tanácsának ülésén, a NASAHamarosan űrszondát indít a NASA, hogy kiderítsék milyen titkokat rejt a Bennu aszteroida. huntsville-i központjában.

Forrás: Wikimedia Commons/Gregory H. Revera 

Az alelnök szerint ezt követően egy űrbázist hoznának létre a HoldKétszáz napot töltöttek egy elszigetelt laborban kínai egyetemisták egy kísérlet során. felszínén, amely a Marsra tervezett misszióA Holdra és a Marsra vezető missziókat készíti elő a Nemzetközi Űrállomás új legénysége. k bázisaként szolgálna. Donald TrumpTörténelmi csúcstalálkozó - Teljes leszerelésről szól az aláírt dokumentum. elnök az utóbbi időben az amerikai űrkutatás középpontjába a MarsEgymillió embert juttatna el a Marsra a következő 50-100 évben Elon Musk. helyett a Holdat helyezte. A Holdon utoljára 1972-ben szálltak le amerikai űrhajósok az Apollo 17 misszió keretében.

Forrás: NASA/Bill Anders 

Nemrég KínaKétszáz napot töltöttek egy elszigetelt laborban kínai egyetemisták egy kísérlet során. hívta fel magára azzal a figyelmet, hogy január 3-án leszállt egy szondája a Hold Földről nem látható oldalán, elsőként a világűrAtomtöltettel térítenék el a Földre veszélyes aszteroidákat. kutatásÚjraindult a kutatás az eltűnt maláj utasszállító roncsai után. ának történetében. Ezt követően pedig elsőként végzett mini bioszféra-kísérletet a Holdon.

Forrás: NASA

Cikkajánló: Utazás a Hold körül – lenyűgözően részletes videót készített a NASA


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!