A világ legnagyobb konténerszállító hajója

4

2015 januártól új uralkodó járja az óceánokat. A Mediterranean Shipping Company (MSC) vállalat28 millió forintos bónuszt kap karácsonyra egy vállalat összes dolgozója. bocsátotta vízre a rekorder teherszállító hajóElképesztő találkozás egy hatalmas barázdás bálnával. ját, az MSC Oscar-t, amely minden eddiginél hatalmasabb konténerszállító, valódi gigász, egy úszó acélsziget.

A hatalmasTúlméretezett kutyák. konténerszállító hajó a CSCL Globe-ot (és négy testvérhajóját) taszította le a trónról, amely a négy focipályányi fedélzetén 19 100 konténert tudott szállítani. Erre licitál rá az MSC Oscar (és három testvérhajója), 19 224 konténerrel.

A konténeres teherszállításA világ legnagyobb billenős teherautója, ami 450 tonnát mozgat. fejlődése

A hihetetlen hatékonyságuk miatt egyre több rakományt szállíthatnak ezekkel a hajókkal a kontinensekÍgy nézhet ki a Föld 100 millió év múlva [videó]. között. Egyre kifizetődőbb az üzlet is, de a hajóépítés sokkal gyorsabban fejlődött, mint a kikötőKészül a Világ legnagyobb hajója, ami 18 000 konténert fog szállítani [Video]. i infrastruktúra. 2006-ban még az Emma Maersk tartotta a rekordot 11 000 konténerrel, de kilenc év elteltével már a húszezres konténerszám határ közelében járnak. A 193 000 tonnás MSC Oscar pedig 395 méter hosszú, és 59 méter széles. Egy ekkora, úszó gigász fogadására kevés kikötő alkalmas, a szűk csatornákról már nem is beszélve.

1

2

5

Drónfelvétel az MSC Oscar gigászi méreteiről

Az MSC Oscar a németországi Bremerhaven kikötőjében

3

A konténerszállító hajók kapacitásának fejlődése

Az MSC Oscar motorja szintén rekorder darab. A német MAN által tervezett, Dél-Koreában gyártott blokk 17,2 méter magas, 5,2 méter széles, és több mint 22 méter hosszú. 56,8 Megawatt teljesítményére körülbelül 76 000 lóerőt jelent. Mérete alapján úszó városMumbai legkülönlegesebb látnivalói. is lehetne, de a magasfokú automatizáltság miatt mindössze 23 fős legénység szükséges a hajó üzemben tartásához, akik idejük legnagyobbA világ legnagyobb ócenáriuma Szingapúrban. részében a hídon tartózkodnak, szabadidejükben pedig a szaunában, edzőteremben lazíthatnak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!