A világ legmérgezőbb helyei

Az ember óriási mértékben pusztítja a földet és már rengeteg területet tett tönkre, amin már élni sem lehet. Hátborzongató képek következnek a legmérgezőbb helyekről, a teljesség igénye nélkül. Olajjal átitatott földCsodálatos felvételek a Föld szépségeiről. , higanygőz a levegőben, szemétÓriási mennyiségű űrszemét árasztja el a Föld körüli pályát. , vegyszer és fekália a folyóA világ 6 legszebb csatornája. kban:

Mérgező helyek

Agbogbloshie egy ghánai városrész, óriás méretű elektronikai hulladéktelepéről vált hírhedtté. A lerakóhely a fővárosban, Accrában található.

Mérgező helyek

GhánaA kakaóbab termesztése és szüretelése Ghánában. évente több mint 200 ezer tonna e-hulladékot hoz be az országba, javarészt Európából, és közel 130 ezer tonna e-hulladékot termel évente.

Mérgező helyek

1986. április 26-án következett be a csernobili atomkatasztrófaÍgy borította be Európát a csernobili atomfelhő. az ukrajnai PripjatyPáratlan drónvideó a katasztrófa sújtotta Pripjatyról és Csernobilról. és CsernobilElkészült az új csernobili szarkofág, elkezdték ráhelyezni a sérült blokkra. városok melletti atomerőműRitka állatfajok népesítik be Csernobil térségét. ben.

Mérgező helyek

A felrobbant négyes blokk körül mind a mai napig óriási a sugárzásÍgy borította be Európát a csernobili atomfelhő. , a ’86-ban vasból és betonból épített szarkofágot az elmúlt években többször megerősítették, de bármikor beszakadhat a födém.

Mérgező helyek

A jávai Citarum folyó nemcsak IndonéziaStrandpapucsot és műanyag poharakat is találtak egy elpusztult bálna gyomrában. , de a világ egyik legmocskosabb folyója. 300 km hosszú, benne 9 millió ember háztartási szemete és 500 ipari üzem hulladéka úszik.

Mérgező helyek

A Citarum folyó hajóA héten vízre teszik a Sir David Attenborough sarkkutató hajó egyik elemét. sai embertelen körülmények között próbálják újrahasznosítani a szemetet.

Mérgező helyek

A bőrfeldolgozás egyik fázisa, hogy az állatok lenyúzott bőrEmbertelen körülmények egy bangladesi bőrgyárban. ét vegyi kezeléssel (cserzéssel) tartósítják, ennek melléktermékei olyan toxikus anyagok, amik súlyos megbetegedéseket okoznak. A bangladesi Hazaribaghban 250 ilyen feldolgozóüzem ontja magából a szennyet.

Mérgező helyek

Hazaribagh a világ legszennyezettebbKarabash - a világ legszennyezettebb városa. területeinek egyike.

Mérgező helyek

Az alábbi felvételek még 2014-ben készültek Kalimantan tartományban, Borneón, ahol óriási iramban irtják az erdőKatasztrófát okozhat a csernobili kísérteterdő. ket. A területen ugyanis aranybányák üzemelnek, ami súlyos környezetszennyezéssel jár.

Mérgező helyek

Az arany500 éve nem találtak ekkora aranyrögöt az Egyesült Királyságban. kinyeréséhez higanyra van szükség, az arany a higannyal ugyanis amalgámot képez, ezért a szemcse vagy por nagyságú aranyat a homoktól, kőtörmeléktől el lehet választani vele. Ezután a higanyt hevítéssel elpárologtatják, és tiszta arany marad vissza. A higany mérgező, súlyos környezetkárosító.

Mérgező helyek

A kislány Buenos AiresEgy bálna tévedt Buenos Aires egyik édesvízi csatornájába. egyik szemétdombján csücsül, a Matanza-Riachuelo folyó partján, amit a világ egyik legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. pöcegödrének neveznek.

Mérgező helyek

A folyó partján közel 5000 gyár működik, ontják a folyóba a vegyszeres vizet, de a lakosok is szemétlerakóDandora - "a halál szeméttelepe". nak használják a folyót.

Mérgező helyek

A légi felvételElképesztő légi felvételek, amik új nézőpontból mutatják be a szíriai háborút. egy megsemmisített illegális olajfinomíMount Gambier - az ausztrál kráterváros. t mutat a Niger folyó mellett, ahol az olajszivárgás okozott károkat.

Mérgező helyek

A Niger torkolatánál élők több mint fél évszázada küzdenek a környezetszennyezésÍgy teszik tönkre a környezetet az illegális bányászok. ellen.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!