Egy vadőr vigasztalta az árván maradt hegyi gorillát

Igazán megindító pillanatot örökített meg Phil Moore fotós, amikor 2012-ben a gyönyörű VirungaMegmenekülhet a kihalástól a hegyi gorilla. Nemzeti Parkban járt. A KongóLávató a Nyiragongo vulkánban. i Demokratikus Köztársaságban található nemzeti parkAz afganisztáni Band-e Amir nemzeti park tavai. egyik fiatal hegyi gorillája elveszítette az anyját, akit orvvadászokVadorzók áldozata lett Yongki, a közkedvelt szumátrai elefánt. öltek meg. Az Isangi névre keresztelt kisgorilla ekkor még csupán 9 Hegyi kunyhó 4003 méteres magasságban. napos volt. A nemzeti parkCsodaszép japán virágpark. egyik munkatársa, Patrick Karabaranga a történtek után megkereste az árván maradt gorillát és megpróbált neki egy kis vigaszt nyújtani. Karabaranga átkarolta a szomorú gorillát, aki a férfiba kapaszkodva, maga elé meredve próbálta feldolgozni anyja elvesztését. A hegyi gorillákat orvvadászok a fejükért, kezükért és lábukért ölik meg őket, melyeket gyűjtőknek adnak el. A kölyköket házi kedvencnek próbálják eladni.

Virunga Nemzeti ParkFotó: Phil Moore

A Virunga Nemzeti ParkRegenerálódik a víziló-populáció Afrika legrégebbi nemzeti parkjában. kiemelkedő változatosságú élőhelyeket rejt, a mocsaraktól és sztyeppéktől a több mint 5000 méter magas RwenzoriRwenzori-hegység - Afrika leglátványosabb hegylánca. -hegységig, a megdermedt lávaLávató a Nyiragongo vulkánban. borította síkságoktól a tűzhányók oldalát borító szavannákig. A parkban kanyargó folyóGyönyörű helyek a Föld minden tájáról. kban mintegy 20 000 víziló él, és szibériai madarak töltik itt a telet. A területen mind az afrikai elefántokFelbőszült elefántok ijesztettek rá egy motorosra. mind az erdei elefántok, csimpánzok, okapik, zsiráfok, kafferbivalyok megtalálhatók, számos csak itt élő madárfaj fészkel a parkban. A Virunga AfrikaA Kilimandzsárón találtak rá Afrika legmagasabb fájára. első nemzeti parkja volt, 1925-ben hozták létre. 1979-ben vették fel a Világörökségi helyszínek, majd 1994-ben a veszélyeztetett Világörökségi helyszínek listájára.

Virunga Nemzeti Park

Virunga Nemzeti Park

Virunga Nemzeti Park

Virunga Nemzeti Park

Az utóbbi években a hegyi gorillákMeggyászolják halott társaikat a gorillák. ról vált ismertté; bár az orvvadászat és a kongói polgárháború súlyos károkat okozott élővilágának. A hegyi gorillaMeggyászolják halott társaikat a gorillák. ma már rendkívül ritkaÍgy tölti a napját négy vadon élő szibériai tigristestvér - ritka felvétel. , azonban a sikeres természetvédelmi munka biztosította a populációk fennmaradását. Sőt, a régióban folyó politikai lázongások (1994-2004) ellenére számuk növekedésnek indult.

Virunga Nemzeti Park


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!