A földi élet legkorábbi bizonyítékára bukkant egy nemzetközi tudóscsoport

A világ legöregebb, mintegy 3,77-4,29 milliárd éves mikroorganizmusának maradványaira bukkant a londoni University College (UCL) szakemberei vezette nemzetközi tudóscsoport Kanadában, a fosszíliaAz eddigi legnagyobb T. rexet fedezték fel kanadai tudósok. a legöregebb földi életformák egyikének közvetlen bizonyítéka. A parányi baktériummaradvány kövületeit a kanadai Quebec tartomány északkeleti részén húzódó Nuvvuagittuq nevű geológiai lelőhely kvarcrétegeiben találták a kutatók. A lelőhelyen található a FöldEgy Földhöz hasonló bolygót fedezett fel a NASA. ön eddig ismert néhány legöregebb üledékes kőzet, amelyek valószínűleg egy vasban gazdag mélytengeri hidrotermális kürtőrendszerben keletkeztek, ezek a forró, mintegy 60 Celsius-fokos kürtőrendszerek a földi életJóval korábban megjelenhetett az élet a Földön, mint gondoltuk. első formáinak élőhelyei voltak valamikor 3,77-4,3 milliárd éve.

Legöregebb mikroorganizmusForrás: Matthew Dodd

FelfedezésKülönleges múmiát rejt egy 150 éve üresnek hitt egyiptomi koporsó. ünk alátámasztja azt az elképzelést, hogy az élet forró, tengermélyén lévő kürtőkben alakult ki nem sokkal a Föld keletkezése után. Az élet ilyen gyors megjelenése a Földön illeszkedik a mikroorganizmusok formálta 3,7 milliárd éves üledékes dombok közelmúltbeli felfedezéséhez” – mondta Matthew Dodd, a UCL PhD hallgatója, a Nature című folyóiratban megjelent tanulmány első szerzője. A kanadai mikrorganizmus fosszíliájának felfedezése előtt a Föld legöregebb mikrofosszíliáját Nyugat-Ausztráliában találták, kora mintegy 3,46 milliárd év, amiből a szakemberek arra következtettek, hogy a Földön mintegy 3,7 milliárd éve alakult ki az élet. Az új leletPáratlan szépségű, 3000 éves aranyláncra bukkant egy fémkereső egy angliai szántóföldön. fényében azonban úgy vélik, hogy jóval korábban, mintegy 4,5 milliárd éve alakulhatott ki az élet a Földön, száz millió évvel a Föld létrejötte után.

Legöregebb mikroorganizmusForrás: Matthew Dodd

A szakemberek szerint felfedezésük bizonyítja, hogy az élet a Földön abban az időben alakult ki, amikor a MarsFurcsa mélyedést fedeztek fel a Marson, mely a csillagászokat is meglepte. és a Föld felszínén folyékony vízValószínűleg folyékony sós vizet találtak a Marson. volt. “Ezért azzal számolunk, hogy bizonyítékot kell találunk a Marson a 4 milliárd évvel ezelőtti élet létezéséről, ám ha nem találunk, akkor az azt jelenti, hogy a Föld egy különlegesHihetetlen barátság alakult ki egy szarka és az őt megmentő család között. kivétel lehet” – közölte Matthew Dodd.

phys.org, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!