A cukormókus – egy igazán aranyos és különleges kis erszényes

A törpe erszényesmókus, más néven kis siklóerszényes avagy cukormókusVentilátor segítségével vesz siklóleckéket egy törpe erszényesmókus. egy igazán különlegesÁrnyékként követi szeretett gondozóját a ragaszkodó kis tasman ördög. és aranyosÁrnyékként követi szeretett gondozóját a ragaszkodó kis tasman ördög. állat, nem csoda, hogy egyre többen tartják házi kedvencként. Ellátása azonban sok odafigyelést igényel, éppen ezért tartására fel kell készülni és meg kell teremteni a számára nélkülözhetetlen körülményeket. A magányt rosszul viseli, ezért rendszeres törődésre és odafigyelésre van szüksége. Különlegességük, hogy ezek az aprócska erszényes állatok repülőhártyájuknak köszönhetően rendkívül ügyesen siklanak a levegőben.

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

A cukormókus az erszényesek (Marsupialia) alosztályágához, ezen belül a diprotodontia rendjéhez és az erszényesmókus-félé családjához tartozó faj, mely Tasmániában, Észak- és Kelet-Ausztráliában, valamint Pápua Új-Guineában honos. Az állat fej-törzsA bungee-jumping őse Ni-Vanuatui szigetén. -hossza általában 16-21 centiméter, farokhossza 16,5-21 centiméter. A hím testtömege 130 gramm, a nőstényé 90 gramm. Háta legtöbbször szürkés, orráSzínes tavak a Kelimutu vulkán tetején. l a hátsó lábáig sötét csík húzódik. A hosszú, bozontos farokkal fogni nem igazán tud, de siklás közben evezőként használja irányváltoztatáshoz. A repülőhártya, vékony, szőrrel borított bőrréteg, amely a csuklótól a hátsó láb ujjízületéig húzódik, és lehetővé teszi a siklást. A repülőhártya helyzete az áramlási viszonyokhoz való alkalmazkodáskor és kormányzáskor változtatható. A nagy, kidülledő szemeivel jól lát éjszaka. A cukormókusok keze és a lába figyelemre méltóan ügyes, és szinte hasonló szinten használják őket, mint a majmok.

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

erszenyesmokus

A törpe-erszényesmókusSokszínű állatvilág - különleges kinézetű állatok. éjszaka aktív és társas, legfeljebb 12 állatból álló csoportokban él. Fák nedvével, nektárral, virágporral, rovarokkal és lárvákkal táplálkozik. A nevét is emiatt, vagyis az édes dolgok iránti rajongása miatt kapta. Az ivarérettséget 8-15 hónapos korban éri el. A vemhesség végén 1-3, többnyire 2 utód jön a világra, melyek születésükkor általában 190 milligrammot nyomnak. Körülbelül 70 napot töltenek az erszényben, ezután még 30 napot a családi fészekben. A kicsik fél évesen lesznek önállóak, addig pedig farkukat szorosan az anyjuk lábai vagy teste köré fonják, így kapaszkodnak miközben anyjuk ugrándozik.

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

Cukormókusok

adorable-sugar-gliders-5874ebc4ca091__700

adorable-sugar-gliders-586a4ce8b058e__700

adorable-sugar-gliders-5874ee40ac2e3__700

X1oLUZB-586a4b8214882__700


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!