A 90 celsius fokos Forró-tó (Boiling lake), Dominika

A világ második legnagyobbSherman tábornok - a legnagyobb térfogatú fa a világon. forró tava a dominikai Morne Trois Pitons Nemzeti ParkVarázslatos felvételek a Yosemite Nemzeti Parkról [4K felbontású videó]. közepén található. Egy 1875-ös mérés a vízA világ legtisztább tavai. hőmérsékletét a szélek közelében 82-91,5ºC- ban állapította meg.

forro-to

Később egy gejzírA Yellowstone Nemzeti Park természeti csodái. alakult ki a közepén és a vízszint csökkent. A mélység akkor több mint 59 méter volt. A tó forrása 1988-ban megszűnt és a szintje tovább csökkent, de később megint visszatért az eredeti állapotra. A Forró-tó nem vulkáni krátertó, hanem úgy vélik, hogy egy fumarolát( kürtő, amelyen vulkánikus gázok szabadulnak ki) árasztott el az eső és a patakok vize. A Forró-tó bugyborékoló kékesszürke vize sokszor gőzfelhőkbe burkolózik.

Morne Trois Pitons

A Sørvágsvatn - a Feröer-szigetek legszebb tava. hoz vezető hosszú és fárasztó túra átszeli a Sivárság- völgyét, amelynek bizarrA hátborzongató Santa Maria della Concezione templom . tájképKáprázatos tájak a nagyvilágból - II. rész. ét kevés növényzet, élénk színű hévforrások és a fumarolákból előtörő kénes gőzök felhői alkotják.

dominica-boiling-lake


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!