A 90 celsius fokos Forró-tó (Boiling lake), Dominika

A világ második legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. forró tava a dominikai Morne Trois Pitons Nemzeti ParkVarázslatos felvételek a Yosemite Nemzeti Parkról [4K felbontású videó]. közepén található. Egy 1875-ös mérés a vízAfrikai gyerekek reakciója, amikor először isznak tiszta vizet. hőmérsékletét a szélek közelében 82-91,5ºC- ban állapította meg.

forro-to

Később egy gejzírA Yellowstone Nemzeti Park természeti csodái. alakult ki a közepén és a vízszint csökkent. A mélység akkor több mint 59 méter volt. A tó forrása 1988-ban megszűnt és a szintje tovább csökkent, de később megint visszatért az eredeti állapotra. A Forró-tó nem vulkáni krátertó, hanem úgy vélik, hogy egy fumarolát( kürtő, amelyen vulkánikus gázok szabadulnak ki) árasztott el az eső és a patakok vize. A Forró-tó bugyborékoló kékesszürke vize sokszor gőzfelhőkbe burkolózik.

Morne Trois Pitons

A Sørvágsvatn - a Feröer-szigetek legszebb tava. hoz vezető hosszú és fárasztó túraKalandozás téli tájakon. átszeli a Sivárság- völgyét, amelynek bizarrA hátborzongató Santa Maria della Concezione templom . tájképKáprázatos tájak a nagyvilágból - II. rész. ét kevés növényzet, élénk színű hévforrások és a fumarolákból előtörő kénes gőzök felhői alkotják.

dominica-boiling-lake


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!