5 csodálatos hely Szlovéniában

SzlovéniaGyönyörű fotókon a világ legszebb barlangjai. télen és nyáron egyaránt bámulatos kirándulóhelyeket ígér látogatóinak. Különlegessége, hogy területének fele erdő, így aztán bőven akad olyan rejtett kincs, amelyet érdemes felfedezni.

Postojna

A több mint 20 km-es hosszúságú postojnai cseppkőbarlangA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. Szlovénia legnagyobbA világ legnagyobb ócenáriuma Szingapúrban. barlangrendszere. Hivatalosan már 1819 óta a látogatók rendelkezésére áll. A barlangrendszerKajakozás a világ legnagyobb folyami barlangjában. turisztikai jelentőségét igen korán felismerték, kijelölt útvonalak, világ10 hely, ahova sosem juthatsz el. ítás és egy körkörösen futó barlangvasútA japán „hó út”. is segíti a barangolást. A barlangnak van egy emblematikus kétéltű élőlénye is, az emberhal, vagy vak szalamandra. A föld alatti karsztvilág egyedülálló és garantáltan felejthetetlen élményt nyújt minden látogató számára.

Postojna

Postojna

Postojna

Postojna

Predjamai rablóvár

PostojnáFagyott buborékok tava. l 9 km-re található a Predjamai rablóvár. A vár különlegessége, hogy egy 120 méteres sziklafalba építették. Alaprajza, felépítése zegzugos, egészen sejtelmes. Ráadásul van egy titkos10 hely, ahova sosem juthatsz el. barlangrendszer is a vár alatt. A várban kiállítás látható, viaszbábukat, korabeli berendezéseket nézhetünk meg a számos teremben.

Predjamai rablóvár

Predjamai rablóvár

Predjamai rablóvár

Predjamai rablóvár

Bledi tó

A Bledi-tó Szlovénia második legynagyobb tava, festői környezetben, hegyekkel és erdőA világ legnagyobb fatárolója. vel körülvéve. A tó BledTuristák áradata fojtogatja Szlovénia festői városát. községben található az országItt a legjobb nőnek lenni . északnyugati részében, a Triglav Nemzeti Parkon belül, a fővárostól, LjubljanáFagyott buborékok tava. l 55 km-re. 2,1 km hosszú és 1,4 km széles. Közepén van egy kis szigetFraser-sziget - a világ legnagyobb homokszigete. , több épület található itt, de a legkiemelkedőbb a Szűz Mária búcsújáró templomShwedagon Paya - aranyozott buddhista szentély . , ami a 17. században épült barokk stílusban.

Bledi tó

Bledi tó

Bledi tó

Bledi tó

Vintgar szurdok

Az 1,6 km hosszú Vintgár-szurdokA csodálatos Trou de Fer szurdok a távoli La Reunion szigetén. a függőleges sziklafalas Hom és Boršt közé ékelődik be, a szurdokot a Radovna folyó vízesései, medencéi és zúgói teszik felejthetetlenné. A szurdokon keresztül a folyó felett lévő fahidakon át, és a sziklákElképesztő tengeri sziklák. oldalához rögzített fafolyosókon tanösvény vezet, amely a 13 m magas Šum-vízeséssel fejeződik be. A Bledi Vintgár a meredek mélységekkel, függőleges falakkal, a sebesen rohanó folyóVeszélyes és halálos átkelés a Mara folyón. val a mélyben, a növényzetével és a legmagasabbRitz-Carlton Hotel - a világ legmagasabb szállodája. szlovén vízeséssel minden látogatót lenyűgöz.

Vintgar szurdok

Vintgar szurdok

Vintgar szurdok

Vintgar szurdok

Kranjska Gora és környéke

Kranjska Gora nem csak a kirándulni vágyóknak, hanem a téli sportok szerelmeseinek is aktív pihenést ígér. Az alpesi faluElárervereznek egy lakatlan falut a Földközi-tengernél. az olasz-osztrák-szlovén hármas határ közelében található. Számos, különböző nehézségű sípályaMagassági rekorderek . áll az érdekeltek rendelkezésére. A hivatásos sízők, a világkupában is pontozott Vitranc Kupáért versenyezhetnek minden évben és a közelben található Rateče, ahol az egyik legnagyobb síugrósánc található.

Kranjska Gora

Kranjska Gora

Kranjska Gora

Kranjska Gora

Kranjska Gora


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!