310 méteres lesz London legújabb felhőkarcolója

Bemutatták a brit fővárosAz arab világ modern és monumentális építészeti csodái. pénzügyi negyedének legmagasabbjaként beharangozott új felhőkarcoló terveit. A 90 ezer négyzetméteres felhőkarcoló 10 ezer ember és 1500 kerékpár befogadására lesz alkalmas. A 309,6 méteres One Undershaft elnevezésű torony2020-ra készül el a világ legmagasabb felhőkarcolója. épület magassága meg fog egyezni LondonTöbb mint 4000 ember halálát okozta a londoni "Nagy szmog" 1952-ben. jelenleg legmagasabb épületMegnyílt a világ legmagasabb kilátója . ével, az Üvegszilánkkal (The ShardKülönleges és látványos felhőkarcolók. ).

1

A 309,6 méteres One Undershaft elnevezésű toronyépület 80 méterrel lesz magasabb a Leadenhall Buildingnél, közismertebb nevén a Sajtreszelőnél (The Cheesegrater), a 30 St Mary AxeKülönleges és látványos felhőkarcolók. irodaházAz új londoni Google irodaház. , vagyis az Uborka (GherkinA világ legnagyobb szélerőművét építik Nagy-Britannia partjainál. ) a maga 180 méterével pedig egyenesen eltörpül majd a 73 emeletes új óriás mellett. A One Undershaftnek csak a brit főváros jelenleg legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. épülete a kihívója (a pénzügyi negyedben a legmagasabb lesz), ugyanis a 2015 decemberében elfogadott tervek szerint az új épület magassága megegyezik a TemzeEgy 17. században elsüllyedt hajó roncsait tárják fel a kutatók Angliában. túloldalán magasodó The Shard (Üvegszilánk) magasságával.

A projekt építésze, Eric Parry szerint a One Undershaft lábánál közteret alakítanak ki, az épület tetején kilátó és étterem fogja várni a látogatókat a hét minden napján – írta a BBC News. A projekt 2016 elején kerül a londoni illetékesek elé.

undershaft

3

2


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!