15 tonnás mágnest visznek át az USA-n

Cimkék: , ,

Elszállítanak egy tizenöt méter széles elektromágnest több mint ötezer kilométer távolságba, földAzonos eredetű lehet a Hold és a Föld vízkészlete. ön és vízen át az Egyesült Államokban. Az út egy hónapnál tovább tart és nagyjából hárommillió dollárba kerül. A New Yorkban található Brookhaveni Nemzeti Laboratóriumban található tizenöt tonnás tárgy a világ legnagyobbVictoria Amazonica - a világ legnagyobb tündérrózsája. elektromágnese volt, amikor a tudósok a kilencvenes években megépítették, de már nincs rá szükségük, ezért a chicagói Fermi Laboratóriumba szállítják. Ha a Ferminek új mágnest kellene építenie a müonok tanulmányozásához, az tízszer drágább, körülbelül 30 millió dollár lenne.

mágnest június 22-én indítják útnak a Brookhavenből, és első napon csak az intézet 2,9 kilométerre eső kapujáig jutnak vele. Másnap 9,6 kilométer után elérik az óceánt, ahol egy különleges hajó2016-ban indul a Titanic 2. n leúsztatják a keleti part mentén, Floridát megkerülve a Mississippi torkolatáig, majd a folyamot hosszában átszelve július végén újra kikötnek, és két nap szárazföldi út után a mágnes megérkezik a Fermi Laboratóriumba. Speciális kamionját a rendőrEgy rendőr vett cipőt a mezítláb buszozó hajléktalannak. ök guruló útzárja fogja kísérni, és a mágnes egész addig nyugalomban marad, amíg új otthonában újra rá nem csatlakozik az elektromos hálózatra.

Mágnes

A hatalmasTúlméretezett kutyák. elektromágnes a Fermi Müon g-2 nevű kísérletMegdöbbentő videó - mi történik ha egy szegény és egy jól öltözött kislány szorul segítségre?. ét fogja segíteni. A projekt a müon nevű atomi részecske tulajdonságait tanulmányozza. A müonok mindössze a másodperc 2,2-milliomod részéig élnek. „A kísérlet új atomfizikai felfedezésekhez vezethet” – mondta Chris Polly, a Fermilab projektvezetője. A hatalmas objektum alumíniumból és acélból készült, belül szupravezető tekercset tartalmaz. Ez Polly szerint nem szerelhető ki, és maradandó károsodás nélkül 0,32 centiméternél nagyobb távolságra nem tekeredhet el. – Írta az MTI.


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!