117. születésnapját ünnepli a világ egyik legidősebb embere

Okawa MisaoEgy nagymama és cicájának mindennapjai - megható fotósorozat. 1898. március 5-én született Japánban, így már a 117. életévét töltötte be. Ő Japán70 éve dobták le az atombombát Hirosimára. és egész Ázsia legidősebb embere, valamint az ötödik legmagasabb kort megélt ember az egész világon. Japánban él egyébként a legtöbb 100 év feletti ember, 58 ezer száz évnél idősebb ember él itt, 87 százalékuk nő.

Misao Okawa

A 117 éves Okawa Misao egy oszakai idősek otthonában él. Az idősAntisa Khvichava - 130 éves a legidősebb nő a világon?. hölgynek az utóbbi hónapokban a mozgása és a hallása is romlott, viszont még mindig jó az étvágya és korához képest nagyon jó egészségek örvend. Egészen 110 éves koráig még könnyen tudott járni, azóta azonban már kerekesszéket használ, de azt maga hajtja kézzel. Az idős hölgy 1919-ben, 21 évesen ment férjhez, de mindössze 10 évvel később megözvegyült. Három gyermeke született, közülük még ketten élnek, egyikük 94, a másik 92 éves. Négy unokája és hat dédunokája van.

Misao Okawa

Amikor megkérdezték tőle, hogy milyen érzés ilyen hosszú életet élni, azt felelte, hogy neki inkább rövidnek tűnik az egész. Amikor pedig azt kérdezték tőle, hogy mi lehet a hosszú életA hosszú élet kevésbé írható a gének számlájára, mint azt eddig vélték. ének titka, azt válaszolta, hogy: “Fogalmam sincs, én is csodálkozom”.

Okawa Misao már 2013-ban bekerült GuinnessA legújabb Guinness Rekordok 2013. RekordokA legújabb elképesztő Guinness Rekordok. Könyvébe, mint a Föld legidősebb embere, habár többen is azt állítják, hogy idősebbek a hivatalos rekordernél. Ilyen például a 127 éves mexikóMexikói kontraszt - hatalmas különbség gazdagok és szegények között. i Leandra Becerra Lumbreras, aki állítása szerint elvesztette születési anyakönyvi kivonatát, így nincs birtokában olyan irat, amely bizonyíthatná életkorát.

Misao Okawa


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!