Világrekordot döntött egy nepáli jógaoktató

Világrekordot döntött egy nepáli jógaoktató, aki 50 órán és 15 percen keresztül végzett folyamatosan jógagyakorlatokat. A 30 éves Uttam Muktan a jóga világnapja alkalmából vehette át a teljesítményt hitelesítő Guinness-okiratot. A férfi hat hónapig próbálkozott, mire decemberben sikerült megdöntenie az addigi rekordot, amelyet egy indiai jógatanár állított fel 2015 februárjában, 40 órát és 15 percet töltve folyamatos gyakorlással.

joga-rekord-2

“Nagyon boldog vagyok, amiért megkaptam ezt a világszintű elismerést” – mondta Uttam Muktan. A férfi egy Katmandu közeli faluban született, és Indiában szerzett főiskolai diplomát jógából. Hozzátette, hogy nem tartja pusztán saját személyes sikerének a rekordot, amelyet a jógarajongóknak ajánlott. Elmondása szerint sokat köszönhet a neves jógamesternek, Vikasananda gurunak is.

joga-rekord-3

“A jóga az életem szerves része, egész életemet a népszerűsítésének és terjesztésének fogom szentelni” – hangsúlyozta a jógaterapeuta, aki az új rekord felállításakor több mint ezer nyaktörő alakzatot mutatott be, mindezt videofelvételen is rögzítették a Guinness számára.

joga-rekord


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!