Többször is meglőtték, de rendíthetetlenül védelmezte gazdáját a betörőktől a hős kutya

Hősként ünneplik Amerikában azt a fiatal német juhászkutyát, aki az őt ért lövések ellenére is rendíthetetlenül védelmezte gazdáját a betörőkkel szemben. A Washington államban élő, 16 éves Javier Mercado egyedül volt otthon Rex nevű kutyájával, amikor a földszintről furcsa zajt hallott, s hamar rájött, hogy betörtek a házukba. A fiú elbújt az egyik emeleti szoba szekrénybe és hívta a rendőrséget. Javier megpróbálta visszatartani kutyáját, ám Rex szembeszállt a fegyveres behatolókkal.

„Hallottam, ahogy a kutyám folyamatosan ugat és morog, majd az egyik betörő felkiáltott, hogy Rex megharapta. Később lövések dördültek, és Rex mindegyik után hangosan sírt. Ez a legrosszabb dolog, amit valaha átéltem. Nem haboztak lelőni a kutyámat, aki ha nem lett volna, akkor bejöttek volna abba a szobába is ahol elrejtőztem és biztosan megtaláltak volna” – mondta Javier.

Miután a betörők rátámadtak a kutyára és súlyosan megsebesítették, felmentek az emeletre és elkezdték felforgatni a szobákat. A sérült Rex ekkor sem adta fel, és amikor bementek abba a szobába ahol a gazdája rejtőzött, újból megpróbálta megállítani őket, ám ekkor több alkalommal is rálőttek. A betörők végül a kiérkező rendőrök szirénáját meghallva elmenekültek a helyszínről. Javier a helyi sajtónak azt mondta, hogy valószínűleg nem élte volna túl a történteket, ha nincs vele hűséges kutyája.

Rexet elszállították egy állatkórházba ahol megműtötték, és csodával határos módon túlélte a támadást, ám kezelésének további, több ezer dolláros költségeit a család nem tudta fedezni. Javier nagynénje ezért gyűjtést szervezett a GoFundMe adománygyűjtő oldalon, ahol néhány nap leforgása alatt a szükséges 10 ezer dollárnál jóval több gyűlt össze az adományozóknak köszönhetően. A kutya állapota már javul, de még hosszú az út a teljes gyógyulásáig. A család termesztésen nagyon boldog, hogy Rex túlélte a támadást és hálásak, hogy ilyen sok segítséget kaptak.

Javier nagynénje az ABC.es portálnak nyilatkozva azt mondta, hogy a borzalmas eset révén tanúi lehettek a legszebb, feltételek nélküli barátságnak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!