Több száz rászoruló jut ételhez egy indiai étterem elé kihelyezett hűtőnek köszönhetően

Minu Pauline egy jól működő éttermet üzemeltet az indiai Kocsín városában, és mivel nap mint nap szembesült azzal, hogy milyen sok ember kénytelen a szemetesből kidobott, sokszor romlott ételeket enni, eldöntötte, hogy mindenképp segíteni fog a rászorulókon. Az indiai nő ezért úgy döntött, hogy kihelyez egy hűtőt az étterme elé, amelybe a megmaradt ételeket teszi bele. A hűtőben lévő, dátummal ellátott ételmaradékokból bármikor ehetnek a hajléktankanok és a rászorulók. A hűtőbe bárki tehet be ételt, és bárki ki is veheti onnan, természetesen ingyen. Naponta 200-300 adag ételt tesznek bele, amelyek rendre el is fogynak.

Hűtő az étterem előtt

Hűtő az étterem előtt

“Sokkoló volt számomra látni, hogy mennyi ember eszik a szemetesből, és kénytelen a mások által kidobott, romlott, büdös hulladékban turkálni” – nyilatkozta Minu. Ez pedig arra ösztönözte, hogy segítsen másokon. Nemcsak ő, hanem a vendégei és a közösség többi tagja is részt vesz a hűtő feltöltésében, egyre többen és többen teszik bele a megmaradt ételeket, a lejárati dátummal felcímkézve.

Az ENSZ becslése szerint egyébként az összes előállított élelmiszernek nagyjából a harmada megy kárba világszerte. Különösen megdöbbentő, hogy Indiában az élelmiszerek 40 százaléka már azelőtt tönkremegy, mielőtt azt felhasználták volna, de az Egyesült Államokban is hasonló a helyzet, ott ez az arány 30 százalék.

Hűtő az étterem előtt

Hűtő az étterem előtt

Hűtő az étterem előtt

huto

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!