Télen miben másabb a repülőjegy foglalás? (x)

Ha külföldi utazásról van szó, akkor ma már legtöbben a repülős közlekedés mellett döntenek. Nem véletlen, hiszen a gyorsaság és a kedvező árak nagy előnynek számítanak. Nincs ez másként akkor sem, ha a téli hónapokról van szó. Míg korábban legtöbben a januári-februári hónapokban síelés céljából keresték fel a határainkon túli úti célokat, addig a trendek mára áttevődtek a karácsony környéki hetekre. Európa nagyvárosaiban számos látványos adventi vásár várja az érdeklődőket, de a nagy wellness hotelek és komplexumok is rendszerint csomagajánlatokkal állnak rendelkezésre.

A foglalásokat célszerű időben elintézni, ugyanis közvetlenül az ünnepek előtt már aligha találni üres szobát. Hasonlóképp repülőjegy foglalás során is javasolt időben gondolkodni, hiszen a paravion.hu információi szerint a járatok ekkortájt igencsak telítettek.

repules-telen

Fókuszban a kényelem

Ugyan nyaranta az autós utazás sokak számára praktikusnak bizonyul, hiszen útközben meg lehet állni, felfedezni egy-egy város látnivalóit, vagy ismeretlen tengerparti szakaszokon fürdőzni, de télen elsősorban a repülős utazás mellett tesszük le a voksot. A hidegben sokan nem szívesen autózunk és szeretnénk a kiszemelt úti célt mihamarabb elérni. A repülőjegy foglalás néhány kattintással elérhető az interneten keresztül, így kényelmesen intézhetünk el minden ezzel kapcsolatos teendőt.

Érdemes azonban átgondolni, hogy a fapados járatok mellett döntünk-e hiszen ezek sokszor félreeső reptereket használnak, ami az úti cél megközelítését illetően nem biztos, hogy a legjobb választásnak bizonyul. A szállodáig történő buszozás vagy taxizás nem csak plusz költségekkel jár, de sokszor kényelmetlen is a téli hidegben.

Foglaljon időben!

A karácsony környéki időszak fokozottan terhelt a légitársaságoknál. Ilyenkor utaznak haza a külföldön munkát vállalók, tanulók és a turisztikai céllal utazók is ekkortájt választják az utazási ajánlatokat. A szakemberek azt ajánlják, hogy az indulást megelőző másfél-két hónappal érhetőek el a legjobb áron a repülőjegyek. De mi a helyzet akkor, ha a repülőjegy foglalás egy héttel az utazást megelőzően történik? Törvényszerű, hogy csillagászati áron lehet csak hozzájutni a jegyekhez? A legtöbb járat az ünnepek környékén telített, ezért megéri minél korábban élni az online repülőjegy foglalás kínálta lehetőségekkel.

Ha nem tudunk időben tervezni és a várható szabadság ideje is képlékeny még, akkor sem kell lemondanunk a kényelmes és gyors repülős közlekedésről, de némileg biztosan többet kell érte fizetni. Ha időre kell megérkeznünk, és nem szeretnénk lemaradni a családi karácsonyozásról, akkor nem érdemes várni a last minute ajánlatokra. S hogy fapados vagy hagyományos légitársaságok mellett célszerű letenni a voksot?

Erről a vélemények megoszlanak. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy sokszor alig akadnak árkülönbségek közvetlenül az indulást megelőzően.

Késések és megbízhatóság

A téli hónapokban az időjárás viszontagságai miatt adódhatnak késések, de ez főként az olyan területekre érvényes, ahol kemény telekre lehet számítani. A karácsony környéki hetekben egyre többen választják úti céljukként Finnországot és az igazi Mikulás meglátogatását. Mivel Lappföldön nem ritka a hóvihar, ezért egy-két órás késéssel számolhatunk.

Ha szerencsénk van, akkor sikerül elérni a csatlakozást, de ha mégsem, akkor igénybe vehetjük hasonló helyzetben a légikikötők melletti hoteleket. Az időjárás miatti késések és fennakadások egyértelműen a biztonságot célozzák. Bosszankodni miatta nem érdemes, élvezzük inkább ilyenkor a megadatott plusz időt!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!