Tanácsok számítógép vásárlás előtt – ezek a PC szerviz tanácsai

Aki nem igazán ért a számítógépekhez, igen csak kétségbe eshet, hiszen nem is olyan egyszerű feladatra vállalkozik, ha laptopot, vagy asztali számítógépet szeretne vásárolni.

Manapság már nagyon sok bolt és webshop áll rendelkezésre, ahol számítógépet lehet venni. Egy kevésbé hozzáértő személy és a bőség kombinációja igen csak összezavarhatja azt, aki jó gépet és jó áron szeretne vásárolni. A cikkben az Arnold PC szerviz hasznos tanácsaival lehetsz gazdagabb. Amennyiben megfogadod ezeket a javaslatokat, sokkal könnyebben leszel képes jó döntéseket hozni.

Hol szeretnéd használni?

Az első és legfontosabb kérdés: Hol szeretnéd a számítógépet használni? Csak és kizárólag otthon? Vagy az a típus vagy, aki utazás közben, vagy a nyaraláson sem tud meglenni a virtuális világ nélkül? Ha az első kérdésre válaszolsz igennel, akkor számodra az asztali számítógép a jó megoldás. Ha azonban a metrón, a kávézóban, a munkahelyen is szeretsz a saját gépeden szörfölni, akkor neked a laptopot ajánljuk.

Miért van szükséged számítógépre?

A legtöbb embernek a számítógép nem munkaeszköz, hanem egyfajta szórakozási, kikapcsolódási lehetőség, illetve a szociális kapcsolatok fenntartása miatt van szüksége laptopra, vagy számítógépre. Az emberek jelentős hányada szinte csak az internetet használja, vagy azért, hogy közösségi oldalakra regisztráljon, illetve ily módon tájékozódik a nagyvilágban zajló eseményekről. Ha nem a munkánkhoz kell a számítógép, akkor elegendő egy felújított, üzleti kategóriás otthoni számítógép, vagy laptop. Nem szabad elfeledkezni a számítógép lelkéről, az SSD-ről sem, hiszen ez a modern alkatrész biztosítja a számítógép sebességét.

Honnan és kitől vásároljunk?

Hipermarket, ismerős, barát, barát ismerőse. Nos, ez az a hely és személyek csoportja, ahonnan nem szabad számítógépet vásárolni. A hipermarketekben lehet, hogy olcsón kínálnak ilyen eszközt, de a minősége hagy némi kívánnivalót maga után, így jobb, ha nem kísérletezünk vele. Az ismerőstől vett, már több éve használt gép pedig lehet, hogy hamarosan tönkre megy és még garanciát sem kapunk, így az olcsón vett gép hamarosan annyiba fog kerülni, mintha szaküzletből vásároltunk volna.

Hogy honnan vásároljunk? Szakembertől, szaküzletből, hozzáértő személytől. A számítógép szerviztől, vagy kiskereskedőtől vásárolt gépre minden esetben van garancia, ami azért nagyon fontos, mert egy esetleges meghibásodás esetén a kiskereskedőnek, nagykereskedelmi kapcsolatai lévén alkatrészei is lesznek, és így nekünk sem okoz majd fejtörést, hogy hol javíttassunk és mennyibe fog ez kerülni. Ha megfelelő helyen vásároltunk, akkor még gondolkodnunk sem kell, hova és melyik pc szervizbe vigyük a meghibásodott gépünket, de ha adatmentésre van szükségünk, akkor is nagyon hasznos, ha szakembertől, számítógép szerviztől, vagy szakkereskedésből és nem magánszemélytől vásároltunk.

A gép programjai

A szakértelem fontos, ha valaki saját maga szeretné a programokat a gépére telepíteni. Nyilván, egy laikus személy ezt szakemberre bízza, vagy olyan gépet vásárol, amely minden programot tartalmaz, ami annak működéséhez szükséges. Hiszen így már nincs is más dolgunk, mint bekapcsolni és használni a gépet.

Viszont, a programok feltöltése időigényes feladat, így a programokkal megvásárolt gép, drágább is azoknál a gépeknél, amelyekre még nincsenek feltelepítve a programok. Egyes helyeken akciósan is kaphatók komplett számítógépek. A csomagár ez esetben már a helyszíni beüzemelést és a munkadíjat is tartalmazza.

A részletek

Az ördög a részletekben rejlik. Igaz ez a számítógép vásárlásra is. Lényegtelennek tűnhet, pedig nem az, hogy például mekkora a számítógép képernyője, mennyi adatot tud tárolni a gép, milyen programok nélkülözhetetlenek számunkra. Nem gond, ha valakinek nem jutnak eszébe ilyen és ehhez hasonló kérdések. Éppen ezért szükséges a megfelelő helyről számítógépet vásárolni, hiszen egy szakember rá fog ezekre kérdezni és mindenképpen segíteni fog a megfelelő döntés meghozatalában.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!