Régi barátja nyugtatta a mérgezett nyíllal meglőtt elefántot

Makireti a nőstény elefánt először 2010 nyarán szorult segítségre: a kiselefánt magányosan kóborolt a kenyai Tsavo Nemzeti Park környékén. A magára maradt borjú még olyan kicsi volt, hogy azonnal ellátásra volt szüksége a túlélés érdekében. A gyenge kiselefántot David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT) nevű szervezet vette gondozásába, amely hosszú évek óta dolgozik a térségben az elefántok, illetve több más vadon élő afrikai állat megmentésén. Számos árva illetve sérült elefánton segítettek már és mentettek meg a biztos haláltól. Makiretit a központjukba vitték, ahol szépen cseperedett, majd a rehabilitáció végén, a megfelelő felkészítés után visszaengedték a vadonba. Néhány évvel később Makireti és megmentői újra találkoznak, az elefántnak ugyanis segítségre volt szüksége.

Elefántok

Makireti egy mérgezett nyíllal az oldalában sétált el a szervezet táborába (Ithumba Camp), hogy segítségre leljen. Makireti emlékezett rá, hogy a DSWT munkatársai korábban is megmentették, így az orvvadászok által megsebesített elefánt tudta, hogy mit kell tennie. Ami szintén rendkívül érdekes és megható, az az, hogy a többi elefánt aggódva figyelte az eseményeket és mindannyian meglátogatták a sebesült társukat, köztük régi barátai is, akikkel még borjú korában találkozott. Egyikük, egy Kibo nevű elefánt ráadásul végig mellette maradt és a kezelés alatt ormányával simogatta és próbálta megnyugtatni barátját.

Elefántok

Elefántok

A beavatkozás közben nem zavarta az állatorvos és segítőinek munkáját, mivel tudta, hogy a szervezet tagjai segítenek a bajba jutott barátján. Szerencsére Makireti sérülése nem volt életveszélyes, a méreg nagy része nem hatolt a szervezetébe, így teljesen fel fog épülni. Ugyanakkor érthetetlen, hogy az orvvadászok miért lőtték meg, mivel csak egy viszonylag kis agyara van, a másik pedig ki sem fejlődött.

Elefántok

Elefántok

Elefántok

Elefántok


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!