Ötletek az immunrendszer őszi támogatására

Az ősz beálltával szervezetünk fokozottabban ki van téve a különböző megbetegedéseknek, ezért nem árt odafigyelni a támogatására. Pár immunerősítő tipp betartásával azonban könnyebbé tehetjük szervezetünk számára a nyári időszakot követő hőmérséklet-változással járó átállás időszakát.

Ötletek az immunerősítésre

Ma már ismert tényként kezelik azt, hogy a nyári napokat követően egyre kevesebb D-vitamint képes felvenni az ember, ezért mindenképpen szükséges azt pótolni, hiszen a D-vitamin hiánya a test kiegyensúlyozott működését is felboríthatja. Egyes kutatások arra mutattak rá, hogy a D-vitamin hiánya különböző megbetegedések kiváltó oka is lehet, ezért mindenképpen érdemes odafigyelni a szervezetünkben lévő optimális szintre.

Nagyon fontos és az egészséges élet működéséhez elengedhetetlen a megfelelő hidratálás. Sok helyen halljuk, sőt a “csapból is az folyik”, így mindig fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot. Ősszel kiváló alternatíva lehet a megfelelő mennyiségű víz bevitelére a tea fogyasztása. Vannak, akik mániákusan szeretik ezt a fantasztikus italt, és ez nem véletlen. A sokféle ízben kapható és különböző illatokat árasztó ital kiváló folyadék a mindennapokban. A hidratálásra fontos, hogy odafigyeljünk, ugyanis az optimális folyadékbevitel adja az anyagcsere, a hangulat, a bőr, az energiaszint, az ízület és az emésztés egyensúlyának alapját is.

A szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlen a pihenés és a szellemi egyensúly. A kellő mennyiségű alvás, a nyugodt napok megélése és a stressz kiiktatása szintén alapvetően meghatározza azt, hogy szervezetünk minél nagyobb egészségnek örvendjen. Mindehhez kifejezetten hozzájárul a 10% CBD olaj.

Táplálkozás és testmozgás az immunrendszer védelmében

A kiegyensúlyozott étkezéssel sokat tehetünk egészségünkért. Az őszi időszak rengeteg természeti ajándékot ad számunkra, melyeket elfogyasztva sok vitamint vihetünk a szervezetünkbe. Ez az évszak az az időszak, amikor rengeteg termés érik be, és kiváló alapot jelentenek a legkülönfélébb ételek elkészítéséhez. Beérik az alma, gesztenye, tök és még számos olyan zöldség és gyümölcs, ami telis tele van a szervezet számára szükséges alkotóelemekkel. A belőlük készített meleg levesek jó lehetőséget adnak a vitaminbevitelre, de arra is, hogy felmelegítsük testünket az egyre hidegebbé váló napi hőmérsékletek mellett.

Bármennyire is hideg az idő, amikor csak tehetjük, menjünk a szabadba futni, vagy akár egy nagyobb sétát vagy túrát is megejthetünk a baráti körrel, mert a testedzés sokat számít az egészség megtartásában.

Az őszi időszakban gyönyörű a természet, és ez már önmagában is jó okot adhat arra, hogy a szabadban élvezzük a napsütéses órákat. Kényeztessük magunkat ebben az időszakban is, ahogy azt megtehetjük, mindez kell ahhoz, hogy egészségesen éljünk.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!