Mit tegyünk, ha egyszer csak munka nélkül maradunk?

A mai világban mindenki számára az egyik legfélelmetesebb dolog, ha egyik napról a másikra munka nélkül találja magát. 

Hiszen nem csupán azért dolgozunk, hogy legyen mivel lefoglalni magunkat, hanem azért is, hogy meg tudjunk élni: ki tudjuk fizetni a lakhatásunkat, az étkezésünket, tudjunk a hobbinknak élni, utazni, szórakozni, pihenni, valamint hogy a nyugdíjas éveinket békében és nyugodtan tudjuk eltölteni.

Éppen ezért mindent fenekestül felforgat, ha megszűnik a munkaviszonyunk, történjen az bármilyen indokból is: akár közös megegyezéssel, akár egyoldalú felmondással munkáltatói vagy munkavállalói részről. Mai cikkünkben azokat a fontos lépéseket vesszük végig, amiket mindenképpen érdemes megtenni!

A kezdeti sokkon túl

Akár mi mondunk fel, akár nekünk mondanak fel, az első érzés mindenképpen a sokk lesz. Azonban a sokkhatás után közvetlenül érdemes regisztrálni a SzolnokAllas.hu Job Portál álláshirdetési oldalára, ahol akár regionálisan, akár országosan tudunk keresni akár a számunkra releváns szakterület szerint is.

Azzal, hogy regisztrálunk a fentebb említett oldalra, meg tudjuk azt is adni, hogy milyen végzettségük van, milyen szakmában szeretnénk elhelyezkedni, milyen tapasztalataink vannak bizonyos területeken. Eszerint pedig akár állásértesítőre is feliratkozhatunk, amely során mindig kapunk egy e-mailt arról, ha megjelenik egy-egy újabb számunkra érdekes pozíció.

Mivel a felület azt is lehetővé teszi, hogy az adataink megadásával azonnal önéletrajzot generáljunk magunknak, ezért érdemes mindig a pozíciónak megfelelő adatokat, tényeket és eredményeket hangsúlyossá tenni mind az önéletrajzban, mind a motivációs levélben.

Vegyük sorra az erősségeinket és a gyengeségeinket!

Ehhez azonban nem árt tisztában lenni azzal, hogy mit is tudunk.

Ha már amúgy is itt a változás ideje, érdemes bevallani magunknak is, ha az adminisztrációs teendőktől falra mászunk, de például értékesíteni nagyon jól tudunk. Vagy ha önállóan, egyedül sokkal hatékonyabban tudunk dolgozni, mint csapatban. 

Vagy ha a kötött munkaidő mellett lehetetlenség ide-odavinni a gyerekeket, és éppen ezért csak a kötetlen, időkerettel rendelkező állásokat tudnánk nyugodt szívvel és lelkiismeretesen betölteni.

Minden nap foglalkozzunk az álláskereséssel!

A legtöbben talán abba a hibába esnek bele, hogy ha regisztráltak a SzolnokÁllás oldalára, akkor onnantól kezdve hátradőlnek, és várják, hogy a szájukba repüljön a sült galamb. Ez azonban nem fog megtörténni, igazán jó szakembernek kell ahhoz lenni, hogy fejvadászok jelentkezzenek értünk. 

Éppen ezért érdemes minden egyes nap átnézni az e-mail fiókunkat, a frissen megjelent álláshirdetéseket, sőt, ha van olyan, ami számunkra releváns, akkor ne sajnáljuk pozícióra szabni az önéletrajzunkat és a motivációs levelünket sem. 

Ha ezeket mind megtesszük, és naponta teszünk azért, hogy megtaláljuk a következő munkahelyünket, akkor egészen biztosan meglesz a fáradozásaink eredménye!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!