Mit kell tudni a JetBrains Space legújabb bővítményéről?

Ma már mindent megosztunk, csoportban dolgozunk, felhőbe mentünk, hogy mindenki értékelhesse, segíthesse a munkánkat. Nincs ez másképp a fejlesztő szakmában sem, erre pedig nagyon jó megoldást talált a JetBrains Space.

Most megtudhatjátok, hogy pontosan mi is az új fejlesztés, hogy segíti a fejlesztői munkát. Ebben pedig a Szoftver.hu lesz segítségünkre.

A JetBrains Space

A JetBrains Space egy olyan modern kollaborációs, webes platform, ami amellett, hogy elősegíti a fejlesztői munkát, még a csapatszellemre és a csoportmunkára is jó hatással van. A felületet úgy lehet elképzelni, mint egy nagy házat, ahol mindenkinek saját szobája van. A felületen minden kollégának létrehozhatunk egy saját platformot, amit személyre tudnak szabni.

JetBrains Space működése

A programban csapatokat adhatunk a különböző projektekhez. Amikor egy csapatot integrálunk, akkor minden csapattag megkapja az összes beállított jogosultságot, minden csatolmányhoz hozzáférést kapnak.

A programon belül kapnak a kollégák értesítéseket, ha a kódot felülvizsgálták, kommentek érkeztek, ezáltal sok idő megspórolható, hiszen nem kell a kommunikációra külön programot használni.

A program hasznos funkciója, hogy be lehet állítani házon kívül funkciót, amit a kollégák is látnak, amikor pedig elérhetőek vagyunk, látható, ha megkaptuk az üzeneteiket.

Asztali és mobilos appokkal akárhol hozzáférhetünk a projektekhez, így látjuk a frissítéseket.

A program könnyedén konfigurálható cégünk igényeihez, a munkafolyamatokat pedig felhőben tárolhatjuk.

Custom Issue mezők

Ez az új bővítmény a Space kérdés és probléma követését segíti: besorolja, rangsorolja és átláthatóbbá teszi a feladatainkat csapatunk számára. A munkafolyamatainkhoz tudunk hozzárendelni különböző feladatokat, problémákat.

A bővítmény segítségével láthatjuk, hogy milyen egyedi mezőtípusokat támogat a Space, és azok konfigurálását is megtanulhatjuk. Szintén segít a feladatok rendszerezésében. Például elnevezhetjük őket, kiválaszthatjuk a mező típusát, adhatunk hozzá egyedi értékeket, és a prioritásokat is megjelölhetjük. Megadhatunk szervezetspecifikus értékeket, amiket a rendszer eltárol.

Megjelölhetünk problémás szakaszokat a csoport számára. 

Létrehozhatók új mezők. Ilyen például a szöveg, ami lehetővé teszi szabad szövegek beírását. Új mező a szám, ahol tetszőleges számot adhatunk meg, ez lehet ügyfélszám, határidő vagy költségek.

Ha fejlesztéssel foglalkozó cégünk van, vagy szabadúszóként sokat dolgoztatok csapatban, már biztos találkoztatok a JetBrains Space programmal. Az új bővítmény pedig még inkább személyre és szervezetre szabhatóvá teszi a programot.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!