Milyen látnivalókat érdemes megtekinteni Bécsben?

Bécs is azon városok közé tartozik, melyet különleges atmoszférája és nem mindennapi látnivalói miatt legalább egyszer az életben látni kell. Ha mindössze egyetlen nap áll rendelkezésre, azt is tartalmasan el lehet tölteni az osztrák fővárosban. A későbbiek folyamán célszerű visszatérni Bécsbe több napra. Az alábbi látnivalókat mindenképp érdemes megtekinteni.

Schönbrunni Kastély

A történelem, a művészetek és az építészet szerelmeseinek a Schönbrunni Kastély amolyan kötelező látnivaló. Gyakorlatilag ez a főváros legjelentősebb látnivalója, így méltán képezi részét az UNESCO Világörökségnek, továbbá egész Ausztria Leglátogatottabb turisztikai látványossága. A Schönbrunni Kastély olyan uralkodóknak adott otthont, mint Mária Terézia és Ferenc József. A kertekbe a belépés ingyenes, csak a kastély épület bejárásáért kell belépőt venni. Érdemes a Gloriette labirintusban is eltölteni egy kis időt.

Schönbrunni Állatkert

Bécs látnivalók közt kihagyhatatlan a Schönbrunni Állatkert, mely közvetlenül a kastély mellett található. Az állatkertet a Schönbrunni Kastély részeként hozták létre a Habsburgok 1752 körül, így ez a legrégebben működő állatkert a világon. Nem csak a kastély, hanem az állatkert is az UNESCO Világörökség része.

Hofburg

A Hofburg palota szintén egy gyönyörű épület, mely a Schönbrunni kastélyhoz hasonlóan a Habsburgok rezidenciájaként funkcionált. A Hofburg a tizenharmadik században épült, majd a történelem folyamán számos alkalommal bővítették. A Habsburg család a Hofburg kastélyt használta téli rezidenciaként, míg a nyarakat Schönbrunnban töltötték. A Hofburgban a Sisi Múzeumot, a Régi Hangszerek Tárát és az Imperial Silver Collectiont érdemes megtekinteni.

Bécsi Városháza

Bécs egyik szintén jelentős épülete a Városháza, mely az önkormányzat székhelye. Építéséhez harminc millió téglát használtak fel. Az adventi vásár a Városháza téren kerül megrendezésre minden évben, ami egy újabb ok, hogy ellátogass ide télen. Nyaranta pedig különféle fesztiválokat szerveznek.

Sigmund Freud Múzeum

Az épület egykor Victor Adler háza volt, ahol az egyik szoba Freud irodája volt. A múzeum Freud élettörténetét mutatja be. A múzeum Freud régi magánlakásainak egy részéből, illetve egykori praxisából áll. A múzeumban rengeteg fénykép, festmény, szobrok és dokumentumok találhatók.

Az osztrák főváros számos látnivalóval és programmal várja a turistákat. Gyermekes családok is megtalálják számításaikat Bécsben. A fárasztó városlátogatás és turistáskodás során célszerű az ízletes osztrák ételek és fogások terén is új ismeretekre szert tenni ízlelőbimbóid segítségével.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!